Detektor kovů Tesoro Golden uMAX

Detektor kovů Tesoro Golden uMax, je určen všem kdo hledají universální detektor s velkou citlivostí a důrazem na hledání mincí a šperků. Tónová identifikace nálezu pak usnadňuje správně odhadnout, jaký předmět se skrývá pod sondou.

založil Elmara 20.8.2010 11:56
Zpět na přehled diskusních témat

28 online

7. ledna 2011
Pampaliny
Zugsführer
Reagovat
Pampaliny

zdravím vážně uvažuji o koupi detektoru Golden uMAX -má s ním někdo zkušenosti ?je to dobrá volba ? tet mam tejona hlobkovej set a ten rád zaměnuje rezavé železo za barvu a vubec je to hrozně neklidnej detektor ten tejon pořád pípá hubu nezavře ,což se zlepší jen při použití menší civky je možné že mam vadnou cívku ? děkuji za jakékoli komentáře nebo vaše postřehy

detektor: profi platinum , město:
8. února 2011
Elmara
Feldmarschall
Reagovat
Elmara

Možné je že sonda je poškozená, moc tomu ale nedávám. Na 99% bych si typnul špatně odladěnou GB. Tejon je svojé podstatou neuvěřitelně klidný přístroj, což z něho právě dělá tolik oblíbenou mašinku.
Pokud najdeš čas, zavolej nám nebo napiš. :-)

detektor: Tejon Ultimate, CS6MX, GM4, město: Jílové u Prahy
7. ledna 2011
komar85
Reagovat
komar85

mam silvera a je super ale chci prejit na tejona co presne mas za problemy, jedna s prvnich negativnich kritik tak jsem zvedavej

20. února 2011
Pampaliny
Zugsführer
Reagovat
Pampaliny

tak je to vyřešeno chyba byla ve vadné sondě a částečně taky špatným odlazením GB konečně se tejon uklidnil a já tet každou chvíli skoušim o lopatu jestli je to vubec zapnutý :-)

detektor: profi platinum , město:
23. února 2011
hartman
Gefreiter
Reagovat
hartman

zdravím pánove taky přemejšlím o tom že koupim lepší mašinku jaké máte skušenosti s golden u max?díky za reakce ;-)

detektor: B.H. Tracker II, MD-3009, město: vysočina HHB o.s.
14. března 2011
Homo-naturalis
Zugsführer
Reagovat
Homo-naturalis

Ahoj. Vlastním Silvera, ale mám kolegu, který má Golda a jednoznačně je na mince lepší. Identifikace je díky 4 tonu prvotřídní, dá se snadno rozpoznat, co je pod cívkou. Z mého pohledu určitě doporučuji.

detektor: CS6MXi, Garrett PP, Kerimova tlučnice, město: Pode brody, 52 jar
21. dubna 2011
maninastr
dotazReagovat
maninastr

koupil jsem si tento detektor na podzim a při 3 procházce se zbláznil pořád pípá prosím není na moravě nějaký servisák abych ho nemusel reklamovat a posílat prodejci dík

21. dubna 2011
Elmara
Feldmarschall
Re: dotazReagovat
Elmara

Dobrý večer

Servis je pouze v Jílovém u Prahy. Nejdříve bych ale zavolal a vše probral, abysme zde nevyčistili kryt nebo nevyměnili baterie a detektor zase neposílali zpět. Telefon je 731 10 27 13 nebo email info@www.lovecpokladu.cz

23. dubna 2011
maninastr
Re: Re: dotazReagovat
maninastr

vyčištěno 3 druhy baterek a pořád při pohybu pípá

23. dubna 2011
Elmara
Feldmarschall
Re: Re: Re: dotazReagovat
Elmara

Nechápu proč píšete do chatu? Já ho nečtu a nekontroluji každou hodinu? Pokud jste detektor kupoval u nás, tak prostě zavolejte, dohodneme se na servisu, pokud bude co servisovat . Máte náš telefon a email.

3. června 2011 0:05
Elmara
Feldmarschall
Reagovat
Elmara

Testík nového Tesoro Golden uMAX najdete na

http://www.detektory-tesoro.cz/home/detektor-kovu-tesoro-golden-umax-v-novem-aneb-trideni-hledaci-maraton-94

Součástí je i video na kterém si můžete poslechnout jak se povedla nová audiodiskriminace ;-)

31. srpna 2011 20:35
Kolemjdouci
Soldat
..Reagovat
Kolemjdouci

Dneska mě detík přišel tak uvidíme zatím co jsem četl tak někdo si stěžoval jiný chválil :)

detektor: Tesoro Silver uMax, město:
27. prosince 2011 19:13
ZJ5.2
Soldat
Re: Re: ..Reagovat
ZJ5.2

Kolemjdouci:hoj,prosim tě jak si z golden za ty 4 měsíce spokojen?
Dík Honz

detektor: , město: JIČIN
12. února 19:57
Ital1981
cs3mx vs. golden umaxReagovat
Ital1981

Zdravím. Hledám info a srovnání. Vlastním právě zmíněnou cs3mx.....
Nejlépe, pokud se bude moct vyjádřit Elmara... ;-)
Rozdíl ve váze, hloubce a především pohodlnosti- přesnosti multitónu u golda.
Děkuju.
Ps: náhodou u ciboly nebo vaquera nebo jiném Tesoru či jiném lehkém analogu se multitón nově něco neplánuje? Otázka platí defacto i na pro mě zajímavém de leon/cortes. Kdyby mi tak mohli vyrobit deťák na míru... design a váhu ciboly, málo hejblátek, multitón goldu, display de leona ... to vše na 1 devítivoltovou baterku.... a navíc....Chtěl bych tam mít můj oblíbený pinpoint... :-D

2. března 16:05
Elmara
Feldmarschall
Reagovat
Elmara

Na trhu se právě objevila nová verze Tesoro Golden uMAX s označením REV 2. Pokud se chcete podívat na krátké představení článek najdete na stránkách Tesoro v ČR: http://www.detektory-tesoro.cz/home/nova-verze-tesoro-golden-umax-rev-2-103

18. března 11:55
tibko
Reagovat
tibko

Možno tá úprava bude k lepšiemu, ale nerád by som vletel do neho naslepo, má už niekto praktické skúsenosti s novým typom Golden mikro Max? Tak sem s nimi!!! 8-)

1. května 20:13
libor.valenta
Má zkušen…Reagovat
libor.valenta

Vlastním detektor Tesoro Golden uMax REV2 cca týden. Nepáral jsem se s tím a za ten týden s ním nachodil cca 30 hodin, přičemž jsem nabil následující, vesměs pozitivní zkušenosti. Golden uMax je střelhbitě rychlý. Žádné zpoždění způsobené procesováním scanu, nic takového. Jdu po poli, nastaven All Metal, citlivost na max, threshold na použitelné maximum - směr potenciometru cca druhá hodina, diskrimianci na nule a máchám detektorem zleva doprava, v rozsahu až 150°, těsně nad zemí. Žádné sr.ní. Občasné rychlé kváknutí dává vědět přítomnost kovového předmětu. Zastavuji, dvojím mávnutím zjišťuji hrubé umístění předmětu, palcem střelhbitě přepínám do diskriminačního módu, dalším dvojím mávnutím zjišťuji železo, za pochodu přepínám zpátky na AllMetal a pokračuji. Jestli postupuji pomalu nebo rychle záleží na tom, jestli si dělám obrázek o terénu, nebo jestli pročesávám naleziště. Z rychlosti, a tedy operativnosti detektoru mám dost dobrý pocit, a to se počítá. Další kapitola je separace. Prvních 15 hodin jsem poslouchal detektor a kopal všechno, abych si udělal obrázek. Je to jednoduché, železo prostě štěká "nízko" všechno ostatní, tedy "výš" je barva a to se kope. Na silně prorezlém železe ve vysokém stádiu rozkladu detektor krátce, v nepravidelném pořadí trilkuje všechny čtyři barvy a již po těch cca 20 hodinách se mi podařilo tento stav dost dobře naposlouchat a sluchem oddělit od barvy, což považuji za úspěch. Ze schopnosti uMaxu rozeznat železo od barvy mám opět dost dobrý pocit. Za tu dobu jsem kromě jiných předmětů (kulky z první světové, knoflíky.....) nalezl jeden krejcar z roku 1851 (měďák), další menší měděné neidentifikovatelné mince (pole), dále sbírku komunistických korun a olůvek (koupaliště), spoustu železa z "testovacího režimu" atd. Další pochvala patří hmotnosti. Detektor váží kilo a je skvěle vyvážen. V ruce o něm tedy skoro nevím a ani 5 hodin v kuse není problém - ruka si prostě nestěžuje.
Celkově mám z detektoru pocit jistoty a možná až nebezpečný pocit neomylnosti při separaci barvy od železa. Absence displeje vůbec není na škodu - displej zde prostě není potřeba.
Jediné mínus, které mě teď napadá je to, že enormě velký, železný, rezatý předmět (třeba plotová tyč plná rzi) se mylně hlásí velmi vysokým tónem...ale není to nic k nepřežití......navíc tvar a velikost takového předmětu jde většinou dobře poznat, neválí se na každém rohu a tudíž často neotravuje život.
P.S. ten krejcar se hlásil jasně a neomylně, kromě jiného ležel těsně vedle kusu "něčeho"....ale detektor se nedal opít rohlíkem a těsně za sebou hlásil předměty dva, z nichž jeden měl prostě jasnou barvu.....
Pokud si vzpomenu ještě na něco užitečtného, určitě napíšu.
Fůru štěstí při hledání pokladů přeje Libor Valenta.

11. května 19:51
tibko
Reagovat
tibko

Vďaka za príspevok Libore, ešte skús niečo o priemernej hĺbke nálezov. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky