Je tu někdo na výměnu zkušeností?
Detektor kovů Detech EDS
Detektor kovů Detech EDS je vysoce citlivý přístroj navržený pro efektivní hledání v různorodých terénních podmínkách. Tento model je známý svou schopností detekovat drobné cíle, jako jsou mince, šperky a menší relikvie, přičemž vyniká zejména v oblastech s vysokou mineralizací, kde jiné detektory často selhávají. Detech EDS (Enhanced Depth Sensor) využívá pokročilou technologii pro maximální hloubkový dosah a stabilní výkon. Díky možnosti rychlého nastavení citlivosti a diskriminace je tento detektor ideální pro hledače, kteří potřebují flexibilní nástroj s okamžitou reakcí na měnící se podmínky v terénu. Jednou z hlavních předností Detech EDS je jeho lehká a ergonomická konstrukce, která umožňuje pohodlné používání i při delších výpravách. Detektor je vybaven kvalitní cívkou optimalizovanou pro maximální hloubkový dosah a přesnou identifikaci cíle. EDS je oblíbený mezi profesionálními i amatérskými hledači díky svému vyváženému poměru ceny a výkonu, spolehlivosti a jednoduchému ovládání. Pokud hledáte detektor kovů, který poskytuje vynikající výsledky při hledání drobných předmětů a zároveň si poradí s různými terénními výzvami, Detech EDS je ideální volbou.
Zdravím majitele Detechu-mám jej od Listopadu,hledám také s Proximou.Detech jde do obrovských hloubek,já skončil v metru s hledáním,kvůli krátké lopatce a spodní vodě,aniž bych věděl co tam je. Na diskriminaci moc spoleh není,v barvě nacházím stará železa,i když mám nastavené mince.Supr je reakce citlivosti.Běžně hledám na automatiku a i tak už nosím pouze dlouhý rýč.A v každém případě pořídit hodně kvalitní dohledavač.hodnotím jej jako suprvýkonný ve třídě do 30.000kč.Nepatří pro polní hledání,nebo do zamořených prostor.Já hledám středověk a nedám na něj zatím dopustit.V jednoduchosti je cesta k úspěchům
Ahoj,
já s Detechem chodím o měsíc méně. Ještě než zamrzlo, nachodil jsem asi 20 hodin - takže se stále učím.
Předně jsem umístil celou řídící jednotku až za loketní opěrku a opatřil ji "nožkami", abych ji neodkládal do hlíny.
Hlavně s větší cívkou bylo původní vyvážení dost mizerné. Také se mi nelíbilo, že se pěnová rukojeť na tyči protáčela. Spravil to kousek oboustranné lepící pásky.
Menší cívku jsem zatím nepoužil - chodím hlavně les. Ale plánoval jsem ji zkusit právě na poli.
Hloubka detektoru je velice dobrá, ale mám podobný poznatek - pípne barva a po půl metru kopání je to rezivá podkova. To mi ale příliš nevadí. Možná časem, až detektor více naposlouchám - přesněji určím, co pod cívkou je. Přecejen jsem si všimnul, že "barevné" pípnutí hlubokého rezavého železa je trochu jiné, než "čistokrevné" barvy a navíc už při kopání a odkrávání se odezva mění.
Hodně mi připomíná mladšího brášku Tejona - jakoby si ho konstruktéři Detechu vybrali za předlohu. Nemyslím teď výkony, vzhled, ani dosahy, ale ovládání a odezvy. Řekl bych, že kdo někdy chodil s Tejonem - velice rychle pochopí Detech.
Ahoj Fanu a ostatní-myslím,že ani dobré uši a hudební sluch Vám příliž nepomohou-velká cívka zabírá velký prostor a tím i eventuelní množství i těch nejmenších kousků.Šel bych do té nejmenší cívky,která není součástí a samozřejmě do automatiky.Ale hledáš stejně jako já v lese,tak je vše zajímavé-i ta podkova.Na pole bych vzal détík s dobrou diskriminací/a tím i menší hloubkou/ale abys přesně věděl co pod cívkou máš, a nekopal hřebíky a víčka od piva.Ale to si musí každý přebrat sám,protože co hledač,to odborník,který nedá na svůj stroj dopustit
Ahoj, tak jsem se taky stal majitelem tohoto detektoru. Byl jsem s ním v terénu zatím 2 hod. a vyrazil mi dech říšským 5 fenikem, který jsem kopnul v cca 25 cm. Už se těším na další lov.
Ahoj,
no koupil jsi ho za dobrou cenu. Ty první stály kolem 27 tis.
Ale je fakt, že na hloubku je dobrý, když chce tady u nás někdo testovat hloubkový dosah - zakopu 1 kčs do 45 cm, předvedu, jak EDS nad ní píská a většinou je hned po testování.
Jojo, cena byla výborná a i první pořádný výšlap dopadl celkem dobře. Jsem spokojený, dostal jsem, co jsem očekával.
Myslím že by nebylo od věci udělat test tohoto detektoru až to počasí dovolí...vypadá hodně zajímavě. No a samozřejmě test GM4 vs. Tejon ten zajímá asi všechny...
Ahoj mám Detektor Detech EDS Winner,má někdo zkušenosti,jsem začátečník,tak hledám informace o tomto detektoru. Budu moc vděčný za inf.
Ahoj.
Ja uvažujem o kúpe detektoru a rozhodujem sa medzi GM4 a Winnerom. Winner ma malo ľudí a je o ňom dosť málo informácii aj na internete. Ak môžem poprosiť napíš mi svoje skúsenosti na nono@szm.sk
zatím jsem Winner, nehledal,jen mi připadá o proti 4 jednoduší,tudíž můžeš udělat méně chyb,ale je to jen můj názor!
Detektory jsou dost odlišné. Ovládání je u Winneru určitě jednoduší než u GM4, na druhou stranu zde chybí možnost odladění vlivu půdy v manualním režimu a také audio diskrimnace.
Nazdar Jezevče.Na Eds doporučuji diskriminaci doprava na doraz a intenzitu co nejvíc.Protože je diskriminace nic moc,a ukáže Ti to i kovaná železa...Ale mě o to právě jde.O hloubku a stará železa a barvu.Omlouvám se na roční reakci,ale na tento Web moc nechodím.
Tak s tím bych určitě nesouhlasil to nastavení je blbost
Přidám svůj postřeh. Cokoliv je v zemi na stojato,ať šipka nebo podkova je daleko lepší signál a hloubkový dosah. Kdo chodil jednotóny sžije se okamžitě.
Ahoj.
Zkušenosti s Detech EDS po 3 letech chození. Za největší slabinu tohoto detektoru považuji špatné vyvážení!!! Detektor jakoby padá na čumák a pokud hledáte týden v kuse na nějaké expedici pak je to sakra znát. Já to vyřešil přesunutím jednotky pod loketní opěrku a rozdíl obrovský. Nechápu proč to výrobce ze tu cenu už tak nedělá.
Po cca 1,5 roce mi odešla malá cívka - po rozebrání vada od výroby, (99% času chodím s malou). Zakoupena nová a stále funguje! Letos falešné prozvuky, jednotka odeslána do Jílového a bezplatně opraveno!!! Ještě jednou velký dík.
S detektorem velká spokojenost ať už hledám v automatickém režimu či manuálním odladěním. Nalézá velmi malé cíle jako grešličky(v písčité půdě bere z nej hloubky) i kusy obrněné techniky ve veliké hloubce.
Prodám případně vymění Detech EDS v perfektním stavu
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.