Ahojte, mám takú skúsenosť no..
Kúpil som dohladávačku Nokta Pointer 2015.
Hneď prvý deň ako som ju kúpil, išiel som ju vyskúšať večer, po 10 minútach na nej odišla LED dioda a prestala svietiť.
Išiel som do predajne kde mi ju pán predajca ochotne vymenil za druhú.
V tej istý deň som sa vrátil na pole a situácia sa presne zopakovala a po 10 minútach zase LED dioda v prdeli.
Ochotný predajca mi ju zase ochotne vymenil už za tretí kus.
Tento tretí kus používam cca 2 týždne, LED dioda svieti, ale v piatok a už aj včera som si všimol že dohladávačka nejak blbne. Zapnem ju. Držím ju špičkou smerom hore, svieti a je ticho. V ruke nedržím absolútne nič, otočím dohladávačku o 180 stupňov a začne vibrovať aj signalizovať ale v prítomnosti kovu sa nenachádza.
Tak som vybral bateriu a zase ju naštartoval, chvílku išla normálne cca 10 minút a potom zase presne ten istý scenár.
Špička smerom hore, je ticho, otočím o 180 stupňov a začne aj vibrovať aj signalizovať.
Po tom ako som kúpil už tretiu tú istú dohladávačku a prvé dve sa pokazili okamžite, si pripadám ako totálny pako a je mi aj trápne volať predajcovi, je možné že takto blbne sem-tam dohladávačka a pritom je v poriadku? alebo by to stálo za opakovanú a tretiu reklamáciu?
PS: momentálne som ju skúšal vypnúť zapnúť cca 10 krát a aktuálne funguje.
PS2 : ak je dohladávačka povedzme pol metra od mobilného telefónu, môže práve ten telefon takto zblbnúť dohladávačku?
Detektory kovů Nokta
Nokta je turecká značka detektorů kovů, která si získala reputaci díky spolehlivým a pokročilým technologiím zaměřeným na hledače pokladů, mince a relikvie. V roce 2014 společnost koupila konkurenční značku Makro, čímž se rozšířila její nabídka detektorů kovů. Spojení těchto dvou značek vedlo k vytvoření inovativních produktů, které kombinují robustní design, pokročilé funkce a výkonnou technologii. Nokta nabízí široké spektrum detektorů kovů, včetně modelů pro začátečníky i profesionály. V portfoliu najdete univerzální detektory i specializované modely pro specifické potřeby, jako jsou hlubinné vyhledávání nebo diskriminace kovů. Detektory Nokta jsou známé svou odolností, intuitivním ovládáním a pokročilou elektronikou, což z nich činí oblíbenou volbu mezi detektoristy po celém světě.
Zdravím vás,
ja som ten predajca
Všeobecne sa doporučuje mať vypnutý mobilný telefón pri hľadaní, ale skúste na začiatok vypnúť dátové prenosy a ak to nepomôže, uberte na citlivosti dohľadávačky. Ak ani to nepomôže, kontaktujte ma telefonicky a preberieme ďalší postup.
Kamo není se čemu divit já už končím definitivně víc vyjebaný detektor jsem ruce neměl Jestli si chceš pohledat bez problémů tak maximálně od Nokty ten dětský za 3000 Kč a budeš si myslím maximálně spokojený jede ještě ve vyšších kHzých než simplex + a nepotřebuješ ani dohledáváčku koupil jsem ho neteří A teď s ním chodím sám protože se simplex plus jsem jebnul Ostrom jak mi přestal fungovat zvuk více naletět už jsem nemohl
Ďakujem za odpoveď, dnes večer ju asi pôjdem vyskúšať a prípadne sa ozvem.
Som s tou dohladávačkou velmi spokojný ( kým funguje ) tak dúfam že bude všetko ok a rušil ju max. môj telefon vo vačku. :)
Viac testov citlivosti, viac skúšok a dohladávačka normálne funguje.
Tie blbosti ktoré robila čo som opisoval vyššie bolo na 99 % spôsobené nastavením maximálnej citlivosti a prítomnosťou mobilu vo vačku.
Super, jsme rádi, že se to nakonec vyřešilo :) Hezký den. TAcud
Nadhodil bych téma Nokta Golden King ?? Rád bych slyšel nějaké názory, nebo má dokonce někdo zkušenosti a je vlastníkem??
Zdar, nechce nekdo fungl novou sondu Mars Discovery 13"(33cm)???? Pro Nokta Fors CoRe. Dohoda jista
Zdarec je zde někdo kdo vlastní Makro Racer 2? Uvažuji o koupi a chtěl bych vědět jak jste snim spokojení.Zda je to dobrá či špatná volba? Dikec
Ahoj,
Nokta-Makro Simplex +..co myslíte? jak dlouho asi vydrží baterie? Není to trochu škoda, že je dobíjecí? + to má pořád zapnuté Allmetal? Režimy se mění jen podle toho kde hledám? Žádná diskriminace?
Děkuji za odpověď
Cus lidi nema nahodou nekdo nabijeci blok nebo box na Nokta velox one.Dekuji
Ahoj všem, máte už někdo přehled o ID číslech na Nokta Simplex+..myslím pod jakým ID se hlásí různé kovy.. přeji vám v Novém roce hodně úspěchů.
Ahoj, tahle to nejde uplně říct, obecně ID číslo závidí na velikosti cíle a el. vodivosti materiálu z kterého je cíl vyroben , čím je větší nebo vodivější tím vyšší je ID
Ale někde na YT bylo video, kde ukazovali ID odezvy jednotlivých kovů. V praxi se to (alespoň u mne) ale o něco liší.
Ok.. díky za odpověď
Dobry den! Prosím, pomozte mi vybrat mezi Makro Racer 2 a Nokta Impact nebo Simplex +?
Děkuji
Vybíral jsem stejně, na doporučení technika od Lovce jsem vzal Simplex, výkon podle něj plusmínus stejný, Simplex je vodotěsný, což se může hodit a hlavně je neuvěřitelně skladný. Chodím většinou pěšky, tak ho šoupnu do malinko většího batohu.
Kolikátku batoh na Simplexa, mám Nokta Fors Core a jsem rád že se vlezu do Gema 50, ale je pravda že tam mám i lopatku. Jinak někdo postřehy Simplex vs. Fors Core? Měnit či neměnit
Ahoj všichni. Prosím o rady a postřehy, případně odkazy na nějaké testy ohledne Nokta Multi Kruzer. Chtěl bych si ho pořídit. Děkuji za pomoc a odpovědi.
Děkuji.
Ahoj všichni, musím uznat že Nokta Makro PulseDive Scuba detektor je fakt slepíš, vyzkoušel jsem v létě u nás a teď v zimě v Egyptě. Zlatý řetízek je hodně obtížný cíl ale jak velký dokáže tahle věc přehlédnout mě překvapilo, měl jsem sebou i starý Scuba Tector a ten alespoň trochu reagoval. Myslím že pod vodou se spíš hledají drobnosti a ty PulseDive nedává. Skoro bych řekl že ta malá cívka je prostě velká a nemá to tu správnou citlivost na droboť.
Ahoj všichni,
nejsem si jistý, zda píšu do správného vlákna, jsme tu nový, kdyžtak mne opravte a nasměrujte jinam...
Momentálně si plním „sen“, koupil second-hand Nokta Makro Kruzer a od nového roku se s ním seznamuji a učím se s ním. Sice mám celou řadu nezodpovězených dotazů, ale začnu jen s 5ti, které mě trápí nejvíce:
1) Zaměřování cíle – velký problém mi často dělá zaměření cíle a vůbec nevím co dělám špatně. Např. zaměřím cíl, po kopnutí signál zmizí a zjistím, že se objevil nový signál cca o 15-20cm jinde. Na druhý pokus už předmět vykopu, ale také se mi stalo, že se celý scénář opakoval a musel jsem kopnout ještě jednou – jedná se většinou o signály s ID 36-50. (pozn. asi 2x se stalo, že signál po druhém kopnutí zmizel a už jsem nebyl schopen předmět najít a nebo se objevil opět nový signál cca o 15-20cm vedle.)
2) Diskriminace velkých kovových předmětů – Větší kusy železa, která jsou relativně hluboko v zemi, se mi hlásí s vysokým ID cca 78-96. Jedná se např. O větší železné části zemědělské techniky cca 10x10cm a víc. Je možné je nějak diskriminovat nebo jak je rozeznat před kopnutím?
3) Pípnutí při dotyku se zemí – Je běžné, když omylem zavadíte bokem cívky o zem, např. o drn trávy nebo o hroudu na zoraném poli, tak detektor pípá? Jde hlavně o to, zda není něco s detektorem a zda je to běžný jev.
4) Cíl bez ID – není to pravidlem, ale cca 1 jasný signál z 15ti mám bez ID, ale když ho kopnu, tak signál zmizí a ať dělám cokoliv, tak už ho nemohu najít. Jindy je pod detektorem jen menší kovový předmět, jednou tam byl knoflík a několikrát extrémně lehký tmavý kámen s hrubou „bublinkovou“ strukturou. Jak s těmito signály zacházet, popřípadě jak vyladit detektor aby zobrazoval přesnější informaci?
5) Režimy – zatím mé nejoblíbenější režimy jsou 3-tone a nebo Beach – tiché a bez falešných signálů. Když zkouším 4-tone (to samé bylo i s Deep), tak detektor prakticky neustále pípá nízké tóny bez zobrazení ID a každých pár kroků zobrazuje slabé signály s nízkými ID 04-14, když se je pokusím kopnout (abych zjistil, co daný režim nachází a co mohu očekávat) tak nevykopu nic. Má někdo zkušenost s Makro Kruzer a mohl by mi poradit jak např. s 4-tone režimem pracovat.
Jakákoliv rada je vítána a posune mě zase o kousek dál.
Díky a přeji hezký den.
P.
Zdravím, stejný detektor mám již 4 roky a jsem docela spokojen.Ano jisté prozvuky,signály a falešné signály určitě vydává ale všechno je v závislosti na daném místě a okolnostech v prvé řadě vypnutý mobil 🤷🏻♂️Já chodím jedině režim deep číslo gain,, citlivost '' upravuji právě podle místa a mám stále zapnutý tracking monitorování půdy,abych pořád nemusel pumpovat třeba při přechdu z louky do lesa .Nikdy jsem neměl problém s určením místa nálezu z 99% vždy trefa na první kop a vždy když v zemi něco je tak krásně ukáže číslo id a už podle zvuku vím jestli je to něco pěkného nebo ne.Ať to pípá 😉
Neco na ten zpusob jsem ti to popsal,v prvnim komentari....Proste bordel,nebo rezavy zelezo,ktere se v zemi tvari jak barva....
Udelal jsem takovy maly test dohledávaček Nokta Makro PulseDive vs XP MI6.
https://youtu.be/IHm_04KTDKA
Udelal jsem takovy maly test dohledávaček Nokta Makro PulseDive vs XP MI6.
https://youtu.be/IHm_04KTDKA
Zdravím, jaký doporučujete batoh pro Simplex+ stačí 65l? Popř. Nosíte lopatku z venku na batohu nebo v batohu? Díky :)
Upozornění majitelům Nokta Makro PulseDive, jestli chcete aby vydržela cívka déle jak dva roky tak vždy po hledání cívku nebo dohledávačku z těla detektoru vyndat. Ten plast je neuvěřitelný šmejd a po dvou letech povolí. Systém utěsnění prostě šponuje ten plast a on časem praskne. Je to výrobní chyba způsobená špatně zvoleným plastem. Mě se to stalo a jak jsem zjistil na webu je to běžná věc https://youtu.be/lycim3uatkI
Prodám Nokta-Makro Premium Shovel - nerezový skládací rýč.Kupován na LP 1.2.2023
perfektní stav,faktura krabice.Foto email/WhatsApp,cena 1800.-
romano007@seznam.cz
tel.608219600
www.lovecpokladu.cz/eshop/produkt/nokta-makro-premium-shovel-nerezovy-skladaci-ryc
Nokta-Makro Premium Shovel - nerezový skládací rýč | LovecPokladu.cz
Praktický skládací nerezový rýček s možností nastavení čtyř velikostí pomocí pružinových příchytek
Zdravim,prosim pěkně nevíte někdo jestli lze vyměnit kabel u sondy? mám Simplex Lite s tou malou cívkou. Dík
Dobrý den, mám nově detektor nokta makro simplex ultra a moc nevím jaký program si kam nastavit třeba jaký program na pole nebo na louku atd... Budu moc rád když mi někdo poradí. Děkuji
Detektor se obecně nastavuje podle základních parametrů :
1) uživatel - nastaví se audio, rychlost, citlivost podle toho co konkrétnímu hledači sedí.
2)Lokalita - Podle zamoření odpadem, terénu,mineralizace,podloží
3)Podle cíle - velikosti, vodivosti atd.
Ahoj
www.lovecpokladu.cz/home/jak-na-nastaveni-detektoru-kovu-nokta-simplex-ultra-bt-a-lite-podle-jaccoba-9648
www.lovecpokladu.cz/home/jak-na-nastaveni-detektoru-kovu-nokta-simplex-ultra-bt-a-lite-podle-elmary-a-jaccoba-9647
Je tam vše a rozumně vysvětleno. Chce to číst.
Jak na nastavení detektoru kovů Nokta Simplex Ultra podle Jaccoba | LovecPokladu.cz
Jak už asi většina z vás zaregistrovala, tak populární detektor Nokta Simplex se dočkal kompletní modernizace a vznikla tak nová řada detektorů Lite, BT a Ultra. Výrazný posun u nové řady je hlavně v konstrukčním provedení, výkonu a programovém vybavení detektoru.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.