Detektor kovů Tesoro Vaquero

Detektor kovů Tesoro Vaquero, je detektor nekomplikovaný, stejně jako řada dalších špičkových detektorů od Tesoro je vybaven diskriminačním obvodem AD 180. Jasná odpověď detektoru, bez prozvuků a falešných signálů.

Návod pro detektor kovů Tesoro Vaquero: Návod Vaquero

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.8.2010 11:06

Souhlasím na 100% s Vaším hodnocením detektoru Tesoro Vaquero, mám ho asi 3 měsíce a jsem s ním velmi spokojený. Zkoušel jsem i White's Prism6T a Minelab X-Terra305
a C-ScopeCS990XD ,ale nejlépe mi po všech stránkách vyhovoval Tesoro Vaq. ,hlavně je lehký do ruky.
Zdravím ELMARA a ostatní Lovce. :-D 8-) Ciao GATTO

Zdravím, jaký máte zkušenosti s Vaquerem a mincemi? Třeba Cortes je na mince dělaný. Přehlíží je Vaquero, nebo si spolu rozumí? Mě se třeba stalo že mi vůbec na vzduchu nebere niklovej 10 heller z 1895, jako kdybych máchal před cívkou prázdnou rukou. čím to může být?

...svůj podíl bude na tom mít i to, že nikl je magnetický materiál jako železo.

To Honza: Vaquero bylo postavené jako zmenšenina na Loba. Co se týče citlivosti a dosahu, je na tom tak velice dobře. Mince tedy určitě nepřecházíš.

Pro tebe, co by uživatele, je to nejviditelněji poznat na diskriminaci. Zatím co u Cortese se ti neozve ani velký hřeb v minimálním nastavení, u Vaquera bysi musel jít až na foil, aby tento cíl zmizel uplně.

Deseti haller bede v nasatevení v disk na iron brát Vaquero spolehlive v cca 22cm (tato mince byla testovaná v půdě) a to se základní sondou 9x8". Pokud by jsi chtěl ještě nějakých 3 až 5 cm přidat, dá se doporučit 12x10" H.O.T nebo stejný rozměr sondy S.E.F.

Nad sondou budu určitě v budoucnu uvažovat, chci si ale vyzkoušet co dokáže s tou základní a nachodit ho. Ale nebere mi hlava, proč mi na vzduchu nebere tu minci, vyzkouším to ještě venku, až bude nějak lepší počasí.
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak Cortes má rádoby citlivější diskriminaci.

To tibko: sonda není špatná, zejmena separačně. Já bych si ale k Vaqueru pořídil spíše 12x10 H.O.T nebo 12x10 S.E.F. V obou případech je to výrazně přidáš ;-)

To karels22: možná je to jenom pocit, přesto nám přijde, že pokud chceš větší hloubku, je lepší jít s groundem spíš mírně do záporného odladění. Děkdy to otestuj (tón musí jít lehce nahoru) :-)

U EuroSabre II se doporučuje negativní odladění půdy pro větší dosah a u Vaquera zase pozitivní. Je to tak ? Nebo je to chyba tisku ?
Dále , Vaquero nemá tonové rozlišení cílů ( hluboké, střední a vysoké )? Nikde jsem se to nedočetl.

To je dotaz spíše na Elmaru ;-)

Ahoj. Obecně se dá říc že větší dosah lze dosáhnout jak negativním tak pozitivním odladěním. Víc se ale používá odladění negativní a lze ho tak používat i u Vaquera.

Vaquero je jednotón s VCO. Nepoužívá tak žádnou audio-diskriminaci tak jak to máš nyní u ESII. :-)

Já ladím lehce negativně,ale opravdu jen lehce.Pokud to přeženu mám prozvuky.... :-P

potvrzuju. Má prozvuky. Zní trochu jako bzdění...

Zdravím, našel sem zajímavé videjko, ten chlápek má upravenou Cibulu do Vaquera, s odlaďováním půdy rukou, čili z toho má Vaquero a eště má regulaci zvuku na klacku, dobrá vychytávka, a obecně ukazuje, že když naladíte na jednu frekvenci, na dvojku, neutrálně, posunem na základní to máte NEG a na trojku POS, což je pecka.

http://www.youtube.com/watch?
v=bhTtkGCisfQ&feature=player_embedded#!

říká rovnou, ať mu napíšete, jestli Vám to nebude chodit.

Taky říká - v diskusi - na US findmall fóru, že vohulil trimr pro FrQ2 do minusu, ne uplně, ale hodně, posunul se v hloubce až tam kam nechce kopat....

Zdravim, mám garrett ACE 150 a chcel by som onedlho na jar/leto kúpiť nový detektor. ACE 150 má dobré a jednoduché ovládanie, no dosah neni to pravé, nad 20cm neni šance skoro nejakú mincu nájsť a v lese skoro samé komunistické mince, čo je moc mladé.. Mám pár adeptov - Tesoro Vaquero, Garrett EuroAce, Tesoro Cibola a jak by sa podarilo našetriť tak možno Tesoro Tejón. Zatial ale z toho čo som videl by vyhral u mňa Tesoro Vaquero. Ide mi hlavne o čo najvačší dosah do hĺbky na mince, hlavne aj drobnejšie Ag ale aj medenné grajciare atd.. Myslíte že bude Vaquero dobrý rozdiel oproti garet 150? :-D

Zkus ještě mezi adepty zařadit Tesoro Eurosabre II. Určo výborný detektor a jinak ostatní jmenované jsou každopádně velký posun oproti začátečnické Ace150 ;-)

Aha takže kúpou hocijakého asi neprohloupím.. No pozeral som aj Eurosabre II, cena viac menej rovnaká jak Vaquero a nad tieto ceny by som už nerád šiel, kedže to neni zrovna pár korun.. :-D Ale bude to dilema kerý z nich vybrať.. Neviete či sa to nedá vyskúšať v predajni? Išiel by som asi do predajne v Uherskem Brode pri kúpe.

Po dlouhém přemýšlení, rozhodování a brouzdání po netu jsem se na konec rozhodl pro detektor kovů Tesoro Vaquero. Doufám, že jsem udělal správně. ;-)

Zdravím,
měl bych dotaz. U Vaquera se mi knoflík GROUND BALANCE protáčí ( tedy myslím, že se s ním dá točit o více než 360 stupňů). Jelikož jsem druhý majitel, netuším zda to tak má být či je to nějaká chyba :,-( Poradí mi někdo ? :-O Předem díky !!! ;-)

To je vpořádku.Potík má sice 360 st. , ale jde s ním točit stále dokola . Po 360ti ucítíš lehký doraz . Další otáčení nemá na ladění žádný vliv . Pouze se protáčí.

Po měsíci si znovu pročítám svůj poslední příspěvek a koukám,že jsem vlastně napsal hloupost . Potík nemá jen 360 st. , ale aktivních je 3,5 otočky! Pak se už jen protáčí . Moc se všem omlouvám.

zdravím koupil sem si taky vaquero ale co stím nakopu šrotu :-O.má to někdo překopčené na vysoký ton?možná by to nemuselo být špatné u toho nízkého nepoznám žádnou změnu zda železo nebo barva

Ehm, lesní muži a co čudl s discriminací, používáš? Já jen, že mám pocit, že ne... :-P

právě že používám ale nevím jak to mám dát vysoko abych nestratil zlato,stříbro.dokonce i velký šutr mi pískal

ještě že mám v záloze digital ale jinak dík já te mašince přijdu na kloub :-D

Poslechni Fanulu , zakopej si ty cíle a zkoušej .Radí tě dobře.Na vojně mám říkali:"Těžko na cvičišti ,lehko v boji :-D" Já jsem nějakou dobu Vaquero také chodil.No....je to jednoton , tam se musí hodně dobře poslouchat a nějaké to želízko vykopat.Pokud vím,tak perfektně zvládnuté ho měl IRWING(teď má Tejona). Ve Kdyni mě ukazoval jak nastavit detík na hloubku a spadla mě brada...Obrať se na něj,určitě tě poradí.Není to žádnej blbej frajer!

ty cíle sem zakopal jak poradil no nevím nejlepší je to dát až k 5cent zlato sem netestoval jelikož nemám ale to bude asi někde hned nad iron ale mašinka bere pěkně do hloubky aji bych řekl že líp jak prizm 6t s tím sem malé mince tak hluboko nekopal.akorát větší rezavý šroub ten sem už neoddiskriminoval to bych musel dát až na doraz .strojek je to super za ty prachy žádné prozvuky a dobrá hloubka oproti víše zminovanému detektoru.

Dát to až k 5cent je strašně moc!!!!!Takhle to nastavit nejde!! Já jsem to měl mezi Iron a Foil,ale spíše blíže k Foil. Malá želízka jsou pryč,větší hřeby prsknou , no a velká železa musíš naposlouchat,nebo vykopat . Nesnaž se diskem odstranit všechno železo.Přišel bys o hodně barvy. Mince má měkký ton,olovo krátký a ostý náběh,koks má dlouhý ton a dvojtonem se hlásí mince na hraně atd.Chce to chodit a chodit a poslouchat! Neboj to dáš ;-)

Ve vlákně o Tejonu zastihneš IRWINGA,spoj se s ním! Ten má Vaquero v malíku .Poradí tě dobře!

Nejlepší nastavení je lehce nad Iron, jak co se týče hloubky tak pokud jde o citlivost. Podkovu pak sice diskriminátor neschová, ale na druhou strau časem zjistíš, že ty velký železa ve středu strašně řvou a strany prskají. To se dá naučit a lépe to jde když je ta diskriminace níž ;-)

tak dík všem za užitečné rady dnes sem potkal v terénu jednoho skušeného hledače co měl tesoro lobo tak mě ukázal co a jak a že si mám koupit kvalitní sluchátka :-)

Pokud jde ještě o Vaquero, můj hluboký respekt má v dané věci Hopper, už ho sice nemá, ale na mě udělal silnej dojem, když ho používal. Myslím, že kdyby ho vzal do ruky, tak to ještě bude umět, byl s tím skutečně nejlepší co jsem kdy viděl. Jak na drobné cíle, stříbra, i v podstatných hloubkách. Klobouk stále dolů. Občas tu je k zastižení, ale pokud vím, tak spíš večer, dlouho večer. :-)

Vaquero, poměrně docela zbytečně podceňovaný (protože je odezvou jednoduchý, ale docela naposlouchatelný, tak nevím proč...) detektor, bude také na programu letošní Tejon Academy, hlavně z pohledů několika drobných triků pro radost a také VCO identifikace, protože ono to totiž jde, ne že ne, ale poznat se to musí umět. A kdo neumí, holt čumí ... :-) na něco někam :-) Tak se můžete těšit.

Zdravím - měl bych dotaz na účastníky zájezdu "Tejon akademie" - potřeboval bych znát názor na Vaquero s cívkou ultimate vs 2D HOT - díky za odpověď

Vaquero s HOT - asi to chceš porovnat sněčím jiným, nejspíš s koncentrikou, se skutečně posouvá a mění. Vezmu to popořádku:
1. Říkalo se, že Vaquero je zmenšenina Loba ST, ale je to spíš koncepčně skutečně malý Tejon, říkám koncepčně. To je nejvíc patrné v diskriminaci, která je stejně jako u Tejonu hodně přesná. S HOT (platí to i SEF o stejné velikosti). Co to znamená, pro HOT? Je třeba přesně odladit, vědět co máš odladěno, zda plus,mínus, superladění nebo neutrál s mikro plus mínus přes frekvenční posuny. Detaily k těm trikům najdeš na mým webu v popisech detektoru kovu Vaquero.Ale dám něco i sem.
2.HOTka v praxi - jak se říká, ukázaná platí a viděl jsem, jak to vytáhlo ševcovský tolar, čili RU velikánskej měděnej 15 ti krejcar z bývalýho pole, nyní nekopaný louky, z hloubky takový ... Tenkrát jsme si ještě očuchávali navzájem zajímavé cíle, a viděl to eště jen tak tak Tejon se SEF, ostatní jmenovat nebudu. Vaquero mělo nejlepší signál.
3. Používal jsem Vaquero s HOT, SEF, a bílým widescanem a NEL Hunterem. Ten má dosah lehce nad koncentriku, je to dané velikostí sondy, ale větší plochu scanu na jedno máchnutí. HOT a SEF se museli ladit hodně přesně, a nejnáročnější bylo naladit Huntera, jelikož má nějak naboostovaný vysilač, a trochu se mění odezva detektoru. Podobně dobře je třeba naladit HOT.
4. Nemyslím, že by se reálně dobře dala naladit HOT s pumpováním v rozsahu 20 cm nahoru a dolu. Musí se postupně pumpovat míň. Citlivost si dej na poledne. Disk lehonce nad iron, pod tu čárku co tam je nad nim. Treshold na cca dvě hodiny, půl třetí. Trik jak na ni, na HOTku, je: natoč to hodně do mínusu, a začni ladit. Ladíš to s páčkou doprava, frekvenční páčkou. Ladíš to přes pinpoint. Ladíš dvěma rukama, jde to líp. (Teď si to na HOTce zkus, abys to dál pobral)
5. Občas pustíš (nemačkáš) pinpoint, a jenom zapumpuješ, diskriminaci má pořád nastavenou předem lehonce nad Iron.Jak pumpuješ a zpřesnuješ, už to zase mačkáš, snažíš se dostat detektor do lehce negativní odezvy. Opravdu lehce, to znamená, že zvuk nahoru bude asi 60-70% z pohledu intenzity, a zvuk dolu bude asi z pohledu intenzity těch 30-40%. Nepřežeň to. Tohle jde dělat právě na DD sondách jako je HOT na Vaqueru moc dobře.
6. Takže to máme. Teď ho přepneš, pořád budeš maškat ten pinpoint, na citlivosti do červenýho pole. Dáš cívku na zem. Pustíš pinponit. Zaskenuj cívkou, jestli nemá prozvuk. Asi nebude mít. Polož cívku na zem, zmáčkni pinpoint, pusť ho a odtrhni cívku, skutečně odtrhni, od země. Je to fakt tržení. Když to tíkne, s HOT kou, je to na max. Hledáš bod, který je na ostří, už to tíkne, ale o maličko staženo by to už netíklo. Tohle je už fakt těžké, ale je to supr. Koncentrika netíkne, tam citlivost nadoraz, jenom poznámka, když ji používáš, i ona má svoje dobrý důvody....
7. A eště další zpřesnění, přepneš ho páčkou na střední frekvenci, a ověříš si, jak reaguje z pohledu ladění na pinpoint. Měl by si dosáhnout toho, že napravo bude negativní víc, uprostřed jen lehonce, opravdu molekulově negativné a nalevo neutrální nebo mírně pozitivní. Tu levou polohu využiješ na VCO trik ověření železa, poslechni si zvukový stopy na mejch webech, je to udělaný na Cibole kde VCO trik jde dělat stejně. Ovšem podotýkám, že na Vaqueru to chce dobré uši, oproti Tejonu, který ječí jako pominutej a tam je to jasný uplně.
8. Pokud budeš chtít z nějakého dúvodu přidat citlivost, na HOTce, na ověření cíle, a zároveň se vrátit bez dalšího velkého ladění, uděláš to tresholdem naplno a páčkou doprava. Potom se snadno vrátíš do stability, a jenom zkontroluješ polohu tresholdu trhacím trikem. Páčku nekontroluješ, tu vidíš kam si ji dal.
9. No, a co to bude znamenat, na HOT ce: Maličké, hodně malé stříbrňáky typu parvus bez zaváhání, viděl jsem s tím - já to buhužel nedal, nevlez sem na to, extra prcka typu koník - precizně, na poli, nalezeného. Bude takto dosažena stabilita pro diskriminaci železa, získáš dobrou odezvu detektoru a maximální stabilitu v poměru k hloubce. Pražák na 35 noblesně, v klidu.

Tak snad sem něco z praxe k tomu řek. Vaquero s HOT osazením je náročný detektor, a zisk obdržený za poznání a pochopení detektoru je famózní. Chce to ale chodit na přiměřený sluchátka, zase k němu nějaký po testech doporučuju u sebe na webech, a hlavně, je to podle mě jeden z nejlepších mincičkářskejch strojů. Aby byla jeho převaha uplatněna, musí se to s nim umět, a to chce chodit, a zlepšovat si uživatelský návyky. :-) To, že to budeš umět, Ti už nikdo nesbere, a ani se to nedá koupit.

Tak mě napadlo,co tak dat video? :) leckdo to nepochopi kdyz je to napsane :-D

Přečíst, Chodit, chodit, chodit, poslouchat, zkoušet, přečíst a znova. Časem se to poddá a začne ti to dávat smysl. Jako skoro všechna tesora

Díky za vyčerpávající odpověď (budu si ji muset vytisknout a vzít sebou ven :-) ) - je vidět, že své vaquero nevyužívám ani z poloviny jeho možností - což je škoda, jelikož mi opravdu sedl - jakožto můj 4. detektor :-). Ještě jednou díky

Nebylo to špatné. Testování Vaquera na zlato a jak to znělo, čili audio odezvy.
Je to zde:
http://www.detektory-vychodni-cechy.com/fotogalerie/tesoro/vaquero/
Osobně, můj kraťounký koment - ta gold náušnice byla hodně působivá.

zdravím koupim jety vaquero 5000 kc max klidne v horsim stavu diky :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru