Detektor kovů Whites Spectra VX a V3i

Zkušenosti hledačů s detektory kovů Whites Spectra V3i,

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 23.8.2010 18:18

Zdravím,uvažuji o koupi nového detíku Spectra V3i nebo E-trac..Máte někdo zkušenost s těmito detektory??

Ze Spectrou prozatím nic moc. Stále se snažíme dostat detektor na maximální hloubku. E-trac mám nachozený a v archivu si můžeš najít můj test. Myslím, že není v současnosti lepší detektro s číslicovým zpracováním signálu.

Pokud si E-Trac nachodíš, budeš určitě maximáleně spokojený. U Spectry budeš moc třeba brzy psát nějaké testy, zatím ji přiliš hledačů nechodí. :-D

Tak první dojem z nové V3i = CHAOS..To bude chtít spoustu času!!! :,-(

Tak určitě se jedná o měsíce učení a hlavně u tohohle detektoru musíš pochopit jaký přesně význam má každá významější položka.Ale především jde o to mít chuť se tomu věnovat,pak to je o něčem.

S tím jsem počítal...Jinak bych do toho ani nešel...Ten čas tomu věnuji rád....Věřím že se mi V3i bohatě odmění. ;-)

Tak už se ví něco víc o tomto stroji?

Ahoj, mám dotaz ke Spectře VX3. Mám jí krátce, koupeno před 14 dny na LP, ale nějak jí nedokáži ručně naladit zem. I když vyberu čisté místo bez železa, tak při pumpování jako by postupně utichne zvuk, ale ne úplně, najednou to začne při oddalování od země vydávat táhlý hlasitý zvuk a ten už se nezmění i když ladím třeba 2 minuty. Stává se to někomu? Co to přesně dělá při pumpování? Jak rychle pumpujete? Snižujete nějak kvůli ladění RX nebo něco? Předem díky za odpovědi.

Jestli myslíš v Autotracu,tak po zapnutí detektoru zmáčknout spušt a enter a minimálně 4x zapumpovat nad zemí.RX nech třeba na 2 a potom doladíš..

Díky za odpověď. Ano, tak to dělám, ale ono to jako by utichá a najednou se ukáže normální hlasitý tón, hlasitější než byl před laděním, který to vydává pouze při odtahování od země nahoru, ale ten už neutichne. Jako by to nějak přepísklo naladění do záporu nebo co. Že to jako vydává tón při oddalování od země. Přitom místo je čisté bez předmětů. Projeto přes ALL METAL. V čistém lese to dělá podstatně méně.
Když dám třeba RX jen na 2 jak píšeš, a pak po naladění to zvýším třeba na 10, tak nemusím znovu ladit zem?

Tady se to ale nijak zdlouhavě neladí jako je u analogu,automatika si to nakonec stejně udělá podle sebe i když ten krok s pumpováním jak jsem psal neuděláš jen jí to chvíli trvá.Takže pokud je detektor stabilní a nenastavoval jsi třeba u sensitivy offset do plus či mínusu,mělo by být myslím všechno v pořádku.

Detektor to dělá pravidelně sám, pokud je nastaveno AUTOTRACK, ale já právě mám raději ruční ladění, tak používám LOCKTRACK. Myslím, že jsem už ale vysledoval čím to je. Pokud mám moc zesílaný RX v zarudněné oblasti, tak to nejde naladit Ono vůbec asi nebude dobré mít moc vysoko RX. Četl jsem, že když je RX moc vysoko, tak pak detektor hůře rozlišuje rezavé žezelo a dělá z něj barvu.

Cuch : Je to poobný jako u XLTčka .Když tam budeš prát plný výkon RX cívkou tak zahltíš tu druhou přijímací . Někdy méně je více. ;-)

georgetuma: Já jsem myslel, že RX zesiluje právě signál z té příjmací. Ale to že méně je někdy více je mi jasné. Společně se signálem z předmětu to zesílí i mineralizaci a rušení atd.

Prodám Whites Spektru V3i, velmi málo chozený, stav jako nový, stáří půl roku. Detektor je opravdu ve špičkovém stavu, bez jakéhokoliv poškození. Super cena 27 000 kč. Více info na http://www.moraviadetect.cz/bazar/

je tu někdo kdo s touto mašinkou chodí a má zkušenosti. Díky

Myslim že aktivně chodil Spectru Sepp, ale teď už má E-Trac a hlavně tady moc teď neni, je po špitálech, bo mu ustřelili kus holeně v Afgánistánu, a taky vim že to chodil kofa, kofákův brácha, ale myslim že teď běhá s Noktama. Jak se tu mihnou, zkus je.

A s čím potřebuješ poradit?

Dík

Nepotřebuji poradit, spíše mně zajímá ta mašinka trochu jsem uvažoval o výměně detektoru. Mám F 75 ltd a někdy si s ní moc nerozumím. Máš s tímto strojkem nějaké zkušenosti. Dík

Podle mě super mašina ale je pouze pro lidi kteří se s tím chtějí po večerech bavit a pochopit na co tam ty kolonky jsou. Je to potom se sefkou slusnej detik s dosahem a supr separaci.

Jo, to můžu potvrdit, že je pro hračičky. Ze začátku jsem ho chtěl prodávat, že má malý dosah apod. Pak jsem si udělal polygon z bedny s hlínou, kde jsou díry na předměty. Zkoušel jsem dosahy, nastavení, různé volby, naučil se s ním, a teď už bych ho nedal z ruky. Mám tedy starší V3 bez i, ale to je velice podobné. Manželka ho má taky, akorát s ním moc neumí, tak jí tam vždycky od sebe pošlu program přímo na místě, a ona si jen upravuje citlivost. Je s ním taky spokojená. Je to detektor, který v základních programech nijak neoslní, nebo spíš i zklame, ale po naučení ukáže, co v něm je. Problém je, že ho plno lidí dřív prodá, než se s ním naučí.

Ahoj,dotaz pro kofu je velky rozdil mezi VX3 a V3i.Vim,ze Whites chodis dlouho,tak prosim o radu.Nebo se prosim ozvy na senavlk@seznam.cz Dik.

Tak posilam sve nastaveni ktere jsem dal dohromady i za pomoci kluku co spectru chodi ci chodily.Omlouvam se pisu to na tabletu.Program mixed mode pro.To same nastaveni jde pouzit i na coins&jewelry kde ma vetsi dosah ale horsi stabilita nutno snizit rx gain pohrat si s audio.Nastaveni je les stredni mineralizace.Discrimination-visual reject-on,bottle cap reject 2,hot rock-2.Sensitivy-rx gain 13-15.Pri dohledavce se zapnutim tx boost se snizenim nekolika klasickych veci supr dosah.Discrimination 89,all metal 71.Audio-target ala kofa to same threshold a tone fixed threshold-100,vco-65,target-245.Search audio- stereo mixed-threshold-of,tone id-on,modulace-5,vco-on.Frequency 22rovnych.Ground tracking-report-on,inhibit-on,speed 15,offset 20.Filter-search 7,5 high-pass,recovery 100,sat 24. Analysis match search -on 7,5 high pass.recovery delay 65 sat 26.Tak asi tak nikomu to nevnucuju me toto nastaveni vyhovuje u nas v lese.

THE V3i MASTER RESET PROCESS
WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING:
The following Master Reset process is for the V3i and VX3. NOT an original “V” machine.
USING THIS PROCESS WILL RESULT IN THE LOSS OF ALL CUSTOM PROGRAMS AND SETTINGS !!
READ AND UNDERSTAND THE ENTIRE PROCESS BELOW BEFORE PROCEEDING.
WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING: WARNING:
If your V3i is noisy, chatty, or just generally “not working right”, the Master Reset process will generally
take care of any instability issues. Before executing a Master Reset, determine if the issue is with just
one program or all programs. If the issue is with just one program, it is suggested that the RESTORE
process be executed for that program. This will restore that single program to factory settings,
preserving the remainder of your custom setups. The RESTORE process is described in detail on page 46
of your Spectra V3i Owner’s Guide and on page 7-2 of your Spectra VX3 Owner’s Guide.
The following steps will execute the Master Reset process: (Note differences below for VX3)
1. Turn the unit ON
2. Press and HOLD the MENU button, then Press and HOLD the ON/OFF button
3. You should see the “UTILITY MENU” screen appear
4. Select MASTER RESET and press ENTER. DO NOT SELECT “CALIBRATION”. Selecting
“Calibration” will require you to return your unit to the factory for recalibration !!
5. You should see the “MASTER RESET – DANGEROUS” screen appear
6. Select the TOP FOUR items; (All Programs, Common, Library, All Other) using Arrow / Enter keys
7. Press the MENU button which will highlight the word “RESET” – lower left of screen
8. Press the ENTER button. Wait about 5 seconds
9. You should see the UTILITY MENU screen (Master Reset, Calibration) appear
10. Turn the unit OFF
11. Turn the unit ON.
12. Observe that all settings have been restored to FACTORY PRESETS
At this point your V3i / VX3 has been reset to FACTORY SETTINGS. All custom programs and settings are
gone and must be re-entered manually.
The MASTER RESET PROCESS for the VX3 is identical to the above with the following exceptions:
Step 6. You will see “All Programs, Common, All Other”. There is no LIBRARY option for VX3.
Step 7. You will see a warning: “Reset Detector To Factory Settings. (Think twice before doing this.)”
All warnings / cautions for V3i are applicable to VX3. Proceed with caution.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru