Detektory kovů Minelab řady GPX a GP

Zkušenosti s hledání pro detektory Minelab řady GPX a GP (Minelab GPX 500, 4500, 4000, 3500, GP Extreme)

Návod pro detektor kovů Minelab GPX 5000: Návod GPX 5000

Testy pulsních detektorů kovů Minelab: Testy PI detektorů Minelab

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 23.8.2010 17:25

Ma někdo skušenost s timto detektorem diky burrgy. ;-)

Zkušenosti s GPX 4500 nějaké malé mám ale opravdu malé...Cca dva roky ho mám jako dohledávačku ale letos jsem ho začal používat i pro normální hledání v dobrých lokalitách...Zda ho vlastníš a máš nějaké dobré nastavení tak si nechám poradit...O tomto detíku toho moc na netu není a to je myslím velká škoda... ;-)

Toho kdo má GPX a podělí se o zkušenosti a nastavení zvu na pivo!!! biker.dutch@seznam.cz :-D

To Dutch: napiš na info@lovecpokladu.cz co potřebuješ vědět :)

Půl roku chodím s GPXkou a už jsem něco vypozoroval, ale chce to ještě tak rok, než se s tím pořádně naučím... ;-)

Dark.Warrior-Nějaký dosahy o proti E-Tracu jsi zkoušel? Já slyšel od jednoho kolegy,že není problém v 1,20 metru dát nějakej bronz jestli kecal nevým :-/
Chtělo by to vyřešit nějakej provizorní reproduktor aby bylo možný natočit video a česky to Elmara trošku vysvětlil.Na youtub jsou videa se zvukem,ale nějak to nechápu a tomu kolegovi nerozumím :,-(

Jo jasný chlapáci :-)Kopejte do 1,20 metru :,-( :,-( ;-)

Jak říkám, chce to chodit, kopat a zkoušet, ale je pravda, že v pátek jsem vytáhl mrňavý bronzový dlátko na políčku cca v 40 číslech a to má tak 10 milimetrů šířku a cca 10 cm dýlku jako větší drát... Spolu s tím i 5 stříbrňáků padlo, ale ty podstatně novější. Dlátko půjde archáčum. až se s ním pořádně naučím, udělám i nějakej lepší test - zatím jsem dělal jen takovou rychlovku a neuměl jsem ho ještě nastavit. ;-)

Dobrý den, chci se zeptat na vaše zkušenosti s GPX (4500 nebo 5000). Jak se s nim chodi, nastaveni, pouzivane civky, diskriminace, dosah, atd. Prostě co vas napadne, tak napiste. Dekuji a zdravim. :-)

Zdravím, taky by mě zajimal dosach a diskriminace GPX - 4500 nebo 5000. :-)

No, moje sžití s GPX bylo docela rychlé. Dobře se mi poslouchá náběh nahoru dolu i ten lepší dolu nahoru, a nejlepší je chodit ve dvou s nepovrchovým VLF, a to Tejon, E-Trac pro mě nejlépe. Pomůžem si od některých želez, ale jak mám signál dolu nahoru, a oni to nemaj, tak kopem. Dycky to je zajímavý. Jinak Iron reject max na 5, a zatím deep jen když se mi chce, ten je na ucho náročnější než normal. Ale dá se, jen je třeba jít ještě pomalejc a istatní mi utečou, tak jak kopou, jdu trošku dál a okolo pomalu na deep.... Dost mi pomoh po telefonu Hába, ujistil mě o některých věcech. Jinak je to opravdu zase skutečně juchuchu jednoduchý detektor, naprogramuješ si točítkama co chceš, a jdeš. Pokud někdo zaprudí s váhou, tak já ho unesu a nepotentovávám se z toho. Je to v poho. Horší jsou ty jámy, ale jsem si jistej, že tam, co hledám, myslím decimetráž, to prochozený neni. Orbu to moc nemá na těžkejch půdách rádo, to už vím, ale i tak ... :-) Co má těžký půdy rádo. že.A obráceně, superhlubohý šusty, který se jak se stává na VLF po posunutí v hlíně ztratěj to zase hned vidí, je to symbióza. :-)

Tedy litříku , ta diskriminace by měla jít ještě dolu ;-) :-D

Zdarec Habanéro, nebudeš tomu věřit, ale když jde na lámání chleba, je tam rejectu nula a na baterce u audia boost.... :-) ovšem to je extrém, tam už musí hodně o něco jít, a na to to taky je, že. :-) Co se tak někdy zakopat pospolu, dáme si vejlet? Jak se ale trochu vochladí, te´d se potim jen na to myslim... :-)

Určitě vyrazíme ;-) Samo až se ochladí , ted jsem nějakej lenivej ;-)

litrfree : "ale jak mám signál dolu nahoru" Co to znamena ? To akoze ked je nieco hlboko , tak toon je najprv hlboky a potom stupa ? Hladas v v search mode DEEP ? Alebo v G ?

V boost a inverted.

"V boost a inverted." S boost som toho este vela nepochodil , neviem ci ma pri mono cievky vyznam .

Tak to zkus, že jo. Když nic, tak získáš zkušenosti, ty se nedaj učíst a uvideovat. Vždycky se můžeš vrátit k tomu, na co seš zvyklej a de Ti to na pohodu.

Musim to riadne poskusat . Len by dost pomohlo keby sa da rozlisit co je hlboko od toho co az tak hlboko nieje ...

litrfree: Aku cievku pouzivas na diskriminaciu ? Ta origo co je ku gpx4500 ? Ma dost maly dosah, ak som to dobre pochopil tak je to DDcievka a jedno Dcko vysiela a druhe prijma . Takze je to len polovicna cievka . Zato mono cievka o takej istej velkosti v pohode chyta 2eur mincu na 50cm , 5 eurocentov chyta celkom rozoznatelne na 40cm ,slabucky toon na 45cm .

No, dvouera sem s tim nehledal. Ani bych nechtěl. Základka na to co jsem chtěl mi stačila, na E-Tracu jsem musel mít sloní ucho, a to je prosim nejsilnější detektor bez zavahání. I tak oboje šlo s jistotou přes padesát o dost.

E-trac mam tiez , GPX je s dosahom trosku inde s mono cievkou . Jedno miesto som pobehal etracom s cievkou 18x15 . Po nom som nasiel este 4 mince s GPX a 11 monocievkou , ktore boli mimo dosah etracu aj s taku velkou cievkou .

Tak vidiš že to de. :-)

Zdravim vsechny na tomto foru...

Rad bych se zeptal vlastniku GPX, pochopitelne I jinych, jestli by byl zajem o 14 denni zajezd do Nevady za ucelem Gold Mining. GPX jsou nejlepsi na vyhledavani Gold Nugets.

Dekuji
:-D

Hledaci, kdyz si budete porizovat detik od Minelabu, tak bacha na cinsky fejky. Tady posilam odkaz na inzerat, ktery nabizi zbozi, ktery bych rozhodne nekupoval:
http://www.sbazar.cz/storzer.p/detail/2572141-prodam-detektor-minelab-gpx-5000-pulzni-novy

Na strankach vyrobce je navod podle ktereho si jednoduse overite pravost vyrobku.
Tady je link:
http://minelab.newsweaver.co.uk/v3z2evcf79vutvzbtfcsdb?email=truehttp://minelab.newsweaver.co.uk/files/1/42915/87405/3772775/9e542fb86fb1525d0ef614e8/Genuine%20Minelab_2.jpg

Pro admina: Cinsky detiky rady GPX uz zaplavily i cesky trh. Myslim si, ze informaci o overeni pravosti by bylo dobre vypichnout na hlavni strance.

Tady je to dokonce za 65.000,-. Neuveritelny!

http://www.annonce.cz/inzerat/minelab-gpx-5000-22446585-w9gyam.html

No, ono z toho mini-obrázku toho moc poznat není, maximálně že tam chybí " security label"... což je u "naprosté novinky", jak píše inzerující, podivné. Řekl bych ale, že člověk, který si kupuje detík za 100 litrů si tohle pohlídá ;-)

Už nemusíš posílat penízky do Číny (doufám, že se ti v pořádku vrátily). Pán v Lounech má prý deset kousků GPX, tak můžeš testnout zdarma v ČR.

Jinak děkuju za ten Tvůj článek o neznačkových detektorech. Nebýt toho článku a varování na stánkách Minelabu, nenapadlo by mě, že se vyrábějí fejky a tuhle hračku bych si koupil.

Teď, když se to prodává i u nás a né každý tyhle informace o padělcích má, si to bohužel někdo koupí.

GPX 5000 jsou na skladě stále. Navíc můžeme každému poslat dekódavací list, podle kterého poznáte zda se jedná o originál nebo Čínský fejk. Testovaní detektoru GPX je v Jílovém samozřejmostí.

Ahoj, můžeš mi tedy poslat ten dekódovací list?
Jedná se výrobní číslo B8008866.
Díky
bedlos@centrum.cz
:-)

Ahoj, poslala jsem požadavek do Minelabu na sdělení, zda mají tuto sériovku v evidenci. Ten dekódovací list můžeme poslat v obálce. Prosím pošli nám svoji adresu na info@lovecpokladu.cz . Tacud

Odesláno ;-)

odpovězeno ;-)

To víš že to byly nervy. Nakonec to hodilo skoro 450 korun plus na kurzový změně. Zakolísal dolar. Takže, dobrý.

žíkáž GPX ted nemá ale pid za tyden a budu měla :-D :-D :-D :-D

Otázka pro pulzáky: Jaké používáte při hledání cívky? Vystačíte si se standardní 11" nebo volíte větší koláče?

Většinou si vystačím se základní cívkou a větší koláče jsou jen na specifické dohledávání určitých cílů. Víc se vyplatí koupit botičku na malé cíle v separaci.. ;-)

Používám nejvíc DD 11", ale uvažuju naopak o menší. Důvod: Malé a pěkné cíle mezi jinými cíli, a vetší legrace následně... :-) Teprve potom to vemu velkou.

Konečně se mi podařilo dostat do nějakého stavu zvukové odezvy GPX nad cílem ze stříbra, slitinovou mincí, nad kovaným artefaktem ze železa, a nad dalšími artefakty, bronzová spona a podobně.
Je to záznam reakce detektoru, pomůcka, a ne doklad o tom jak moc je dobrej.
http://www.detektory-vychodni-cechy.com/fbs/gpx/
On je dobrej. On jde ještě po menších věcech, a hloubš, a tak je to spíš pro toho kdo se do GPX teď pouští, a potřebuje něco aby mělo čem přemýšlet. Popisy k tomu co je na které stopě je přímo na nich, proklikejte se dovnitř, co vám budu radit.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru