Dohledávací detektory

Zdravím zajímalo by mě zda je výhodné si pořídit dohledávací detektor. Mám nutkání si ho pořídit ale chci znát názory ostatních co jej mají. A jaké jsou vaše poznatky klady a zápory děkuji s pozdravem Mesix

v kategorii Detektory - netříděné, založil Mesix 3.3.2014 17:38

Ahoj, je to bomba a hlavně to neskutečně šetří čas!! Doporučuji ;-) ;-)

Tento bych Ti moc nedoporucoval,sice nejak ,,funguje" ale neni to zadna hitparada.Dle me opravdu jedine dva co stoji za to,jsou od Minelabu a Garretu.Jsou sice drazsi ale jsou to platni pomocnici. ;-)

Podle mě by to byly vyhozené peníze. Měl jsem půjčenou dohledávačku Fisher, která je ještě 2x dražší a bylo to o ničem. Nejlevnější dohledávačka do které bych šel je Nokta. Mám Garretta a hledání bez něj už bych si nedovedl představit. :-)

Asi vyzkouším tu dohledačku od Nokty cena není zase tak vysoká tudíž pro moje hobby hledání přijatelná. Ale když si vzpomenu jak velkym detektorem dohledávám tak mě občas pěkně tečou nervy... A to nemluvím o tom jak někdy něco prostě přejdu pač to snad pípe i když tam nic není :) viz drobné mince proste katastrofa! :-) Lovu zdar

noktu mám od vánoc a strašně rychle jsem si na ni zvykl,je to pohoda. nemáš problém dohledat, ve stěně,což je někdy mor ;-)

Mám Noktu a spokojenost. Jen je třeba si dávát pozor na možnost vniknutí prachu a hlíny do ovladače. Lze to vyřešit přetažením proužku gumy-třeba z nafukovacího balónku a fixovat páskou. Měl jsem možnost vidět na vlastní oči srovnání Garreta, Minelabu a Nokty na malinké grešličce(nebo na tom co z ní zbylo). Bylo to na vzduchu. A dosah Nokty byl lepší než Garreta. A jen malinko horší než Minelab. A za ty prachy. Dobrá koupě.

nová nokta to již má vyřešeno,veškeré ovladače jsou již pod gumou :-D

JJ, vím. Jen jsem to napsal, když by se dostal ke staršímu modelu. Ale až moje stará Nokta doslouží, tak jdu do nové.

Bez dohledávačky už si neumím hledání představit. Pohoda, snadné nalezení pidi cílů, nemusíš se matlat v bahně a hlíně, čisté ruce. Má to jen samé výhody. Mám Garreta, absolutní spokojenost. Snad jen jedinou věc u něho postrádám - možnost vypnutí zvuku, to by se mi občas hodilo. Minelab prý možnost vypnutí zvuku má... Ale měnit zatím nehodlám.

Tak vidím že tato investice se mi asi vyplatí, asi si udělám radost a vyzkouším hledačku od nokty.
Zhlédl jsem pár videí a racenze jsou na ni také kladné tak už aby byla doma! :-)

Noktu mám rok dosahově podprůměr.Ovladač pozor na prach to stejné zadní díl.Poslední dobou už aji blbne když je vlhká zem tak de na reklamačku.Levně koupený dvakrát placený.

jedna z nevíhod nokty je ta že nemá očko na uchycení provázku proti ztrátě,ale po delším přemýšlení jsem i toto vymyslel :-D

Noktu mám chvíli a jsem za ni moc rád. Pro sichr jsem ji omotal elektrikářskou páskou tam, kde by mohlo dojít k oděru nebo vniknutí prachu. Navíc se tím jako bonus o něco málo ztižší už tak dost hlasitý reproduktor. Očko na zavěšení je jediná věc co postrádám. Dosahově a reakcemi je naprosto vyhovující. Cena co se pořád v ČR srovnává, že je asi o 1000Kč dostupnější před konkurencí platí bohužel jako u jiného dovozového zboží. V / Ze zahraničí už je to naprosto cenově vyrovnané ;-)

Ták nokta je konečně doma :-) hned jak bude čas tak vyrážím do terénu ji vyzkoušet snad mě mile překvapí zatím při domácích testech spokojenost :-D

DOHLEDÁVACÍ NOKTA NA REKLAMACI !?

Prosím o radu někoho,kdo vlastní RS PinPointer Nokta (novější typ s gumou kolem tlačítka).Už jste se setkali s takovým chováním detektoru ?
http://ulozto.cz/xE1esGQT/nokta-mp4
Video má 119 MB a trvá 3 minuty.Nejsem "šutrolog",nevím jestli je to čedič,ale každopádně to je magnetický materiál.Magnet na tom drží a GM4 PRO na to řve jako blázen,což je i na videu.Velký detektor na to ječí,malý naopak ztichne.Těchto šutrů jsem našel asi šest.Všechny jsou hodně těžký a zakulacený.Divné je,že ten kámen dokáže dohledávačku takhle "rozhodit".Když jsem ještě nevěděl,že je to tímto kamenem,poslal jsem Noktu na reklamaci.Bylo mi odpovězeno,že popisovaná závada je chybová hláška slabé baterie.Není.Dle návodu se slabá baterie projevuje při startu třikrát pípnutím.I na videu je slyšet,že Nokta při zapnutí pípne JEN jednou.Já osobně jsem ještě neslyšel,že by po zapnutí pípla třikrát.Baterie vydrží asi hodně dlouho,ale i tak jsem ji měnil preventivně.
A teď "Babo raď " ! Co s detektorem,který nemá rád šutry ?
:-)

No kazbi když je to magnetický materiál, tak to by ho t dohledávačka brát měla. Tady bych spíše reklamoval, kdyby ho nebrala. Takže to nebude šutr, ale nějaký feromagnetický materiál. Velké kovové předměty dokáží dohledávačky zahltit. Je pak potřeba přístroj vypnout a špičkou k zemi zase zapnout ;-)

No právě,ta Nokta ani nepípne když ji přibližuji k tomu kamenu.Ale dám ji pryč a začne ječet.Bojím se,že tady v Krušných horách se s tím setkám hodně často.Chovají se takto všechny dohledávačky ?

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru