Hledání pod hladinou

Ahojte, jsem tu teprve pár dní, tak se omlouvám za případné neznalosti s hledáním mám zkušenosti jen jako doprovod, chtěl bych začít, ale s nějakým levnějším detektorem. Na tipa.eu mají nějaký Blow md6005 za 990 Kč, bude fungovat? :-D Nechci žádnou střelu, jen zahlásit předmět a kopat.

No ale o co mi jde, bydlím v obci na Opavsku, v lese není problém najít munici, stačí shrábnout listí, OV-OP operace tu zanechala své. V katastru obce jsou dva zatopené lomy, jeden přímo v obci, druhý výše na okraji lesa. Často jsem jako dítě slyšel od dědy, že v tomto lomu je potopený německý tank, že se jako kluci potápěli k jeho hlavni. Bohužel děda už nežije, a jestli si to vymyslel jako příběh pro vnuka nebo to je skutečnost, už mi nepoví... A těch lidí, kteří by toto pamatovali už taky těžko pohledat. Neustále mi to vrtá hlavou a skutečnost je taková, že zde opravdu proběhly boje, z jistého směru lom splyne, prostě ho nevidíte, jen až se nahnete na okraji. Je doloženo fotografiemi, že se ve zdejší oblasti pohybovaly německé Panthery. Nemáte někdo zkušenost jak se dá hledat pod hladinou, jak toto ověřit? Neznám nikoho kdo by vlastnil potápěčskou výbavu nebo nějaký sonar. Parametry zatopeného lomu odhaduju tak 40x25 m, hloubku netuším, voda vypadá čistá ale bude v ní asi nějaký ten nános listí, větví atd, takže průhlednost nic moc. Tak kdyby měl někdo zájem, rád se přidám k pátrání, případně poskytnu info o poloze lomu. :-)

v kategorii Skupiny a společná hledání, založil Kuki88 24.9.2018 11:36

Ahoj, mohl by jsi se mi prosim nejak ozvat? Jsem potapec amatersky hledac, mohli bychom se na to mrknout ;-) tady jsou na mne kdyztak nejake kontakty mail: Taisho@seznam.cz
mob.: 603 262 407

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru