Jak často chodíte hledat ?

Ahoj hledači, otázka stojí: jak často. Včera mi jeden kolega sdělil, že on už hledá 10 let, a nedávno jiný bývalý kolega že 7 let. ČLOVĚK BY JE POVAŽOVAL ZA STARÉ OSTŘÍLENÉ MAZÁKY, ALE JE ROZDÍL MEZI "hledat" a HLEDAT. Já hledám necelé 3 roky, ale stylem 1 až 7 krát týdně, podle směn v práci a jen venku padající trakaře mě odradí. Mám -li jednou za měsíc celý týden volno, pak jsem v terénu denně. Hledač, který tvrdí, že hledá X let, a z těch 7 let mu detektor většinu času zahálí hozený v koutě chodby nebo ve skříni, by měl říct: vlastním detík 7let, a ne hledám 7let. To je ale rozdíl, chodit svátečně nebo jen když se mi chce, popř. když mi to dovolí pracovní či jiné povinnosti anebo být skalním hledačem, kerý prostě "musí" a je venku skoro denně. Někdo by třeba i chodil, ale zas mu to nedovolí zdravotní stav. Tak se ptám: který z těchto dvou typů hledačů má více "nahledáno" ? Vím, nepříliš zajímavé téma, ale třeba k tomu bude chtít někdo něco říci. Dlouhá a nudná zima je před náma ... tak můžem řešit i hlouposti.
:-)

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil loner 17.12.2011 11:54

Začal jsem s hledáním letos v březnu, ale mám nachozeno docela dost. Nepočítám si nějakou statistiku, ale odhaduji to tak k jednomu tisíci hodin, což je v jednom roce docela dost. Mám prostě času dost a hledání mne chytlo. I dnes jsem byl na 5 hodin. :-P

Pokždé když můžu takže cca skoro každý výkend. Ted´ uš se to moc nedá... :-(

Mě to vychází tak max.1-2krát za týden v průměru cca 8h. jedno hledání a na víc prostě není čas, ale občas si pár dní v kuse(5-7dní) udělám čas a jsem to schopný celé promydlit s detíkem. Je ale fakt že toho mám pak plné zuby :-D ;-)Absťák mě většinou začíná přepadat po 3-5dnech a to už fakt někam musím vyrazit zahledat ;-)

Tak to pro mě zas se západem slunce hledání končí páč většinou chodim po lese a po tmě bych se tam asi přerazil ;-)

Já chodím když můžu.Detektoring jsem si zvolil ze dvou důvodů:
1.Jsem hledač,mám rád historii ať je to 350 m.l.,2000,nebo jen 100.detektor kovu jsem chtěl mít od doby kdy jsem se o něm po prve dočetl,jasná volba.
2.S číňanem co jsem si letos na jaře koupil mě to chytilo,bral jsem to tak že to bude vedlejší koníček když nebudu moct pořádat expedice za šutrama.
Zkrátka a dobře - je sice fajn že nějaký zlato a drahokamy se vždycky v domácnosti hodí,ale hledání s detektorem už zařazuji do svýho harmonogramu kterej se dřív stryktně týkal jen minerálů. ;-)

Pro loner - dneska jsem si vyrazil za vesnici a jak se stmívalo tak jsem si řek že prostě tam budu dokud mě to bude bavit.Je to fakt takový uvolnění,taková pohoda.Jen jsem nepočítal s tím že povezu tchána do nemocnice a kamarád bude chtít machrovat se svou slivovicí. :-D

Tak 150x za rok a tak 5 hodin při každém hledání.Z toho tak 100x v lese.

Já to mam asi jako ptacek, akorát mám 50 hodin les a 150 hodin polčíek a luk ;-) :-D

Když je aspoň trochu času, tak kdykoli, ale už nám to asi na pár měsíců končí. ( doufám, že opravdu jenom na pár = 2) ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru