to bude nějaké divné,že by to byla provokacéééééééé?
Jak jsem hledáním kovů našel úplně něco jiného.
Ahoj přátelé.Jednoho dne bylo to v létě jsem se rozhodl že navštívím lokalitu blízko nejmenovaného hradu. Zašel jsem tam brzo ráno ve všední den a to proto, že nemusím při hledání míti společnost..Jsem kolečkář a proto železné tony nerad kopu udělal jsem však vyjímku a to z důvodu vnuknutí že blízký hrad -zajímavé nálezy jiného druhu. První nález bylo nějaké kování ze vrat nebo z okení hradu. Užasná práce kováře, kovová květina ve formě nýtu bohužel rozpadla se mi v ruce.Druhým nálezem byl hrot šipky do kuše- a pak to přišlo.Třetí nález středověký srp a hned vedle nějaká keramika z bílé hlíny malovaná červenohnědou hlinkou.Na to místo jsem se vrátil ještě několikrát a to dohledat střepy středověké keramiky.Střepy jsem skládal a lepil asi tři dny ale výsledkem byl krásný džbánek na víno.Samozřejmě nebyl celý ale těch třiapadesát střepů dalo jeho dvě třetiny a výsledek stál za to. Máte i vy podobné zkušenosti? Těším se na vaše názory a ať je tu brzo jaro lovu zdar buiaimon.
Blízko hradu je 5 metrů?Nebo házely okenice svoje cenný nástroje a keramiku kilometr a víc daleko?
čekal jsem happy end - nálezy jsem předal archeologům - ne...jinak pokud to bylo na druhém kopci, proč ne, ale jestli hledáš pod zdmi hradu, tak to už snad vůbec komentovat nebudu...
Co to je (jak daleko?) lokalita blízko nejmenovaného hradu? Jak to buiajmone říci, mno, "Jaromíre, to s tou sirkou neděláš dobře". Velmi pravděpodobně porušils jedno z hlavních pravidel pro slušné hledače a ještě se tím takto podivně chlubíš, potažmo, očekáváš kolegiální mručení a plácání po zádech. Žádná slova o zaměření, nic o oznámení archeologům, Pokud nejde o provokaci, tak i jako vtip to je dost "hustý".
Tak k tomu neni co dodat.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.