Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.3.2018 12:28

Zdravím, je tu někdo od Sokolova ochotný poradit jak se skamarádit s Noxem 600? Mám ho týden a nějak si nerozumíme. Kopu spoustu nechtěného železa, rezavé šrouby mi to dává ID 14-16, rezavé hřebíky a dráty ID 18-20. Předchozí "jednoduchý" detektor BH Titanium to určil jednoznačně jako železo. Nastavení mám pole2, citlivost 18-22, odrušení a zem auto, obnova 2, IB 1. :-/

To je divný... Možná zkus přepnout do jedničkovýho režimu. Já teda ani jednou s Equinoxem nekopnul železo, co by se hlásilo jako barva.

Lukyno, nevěřím ! Jestli je to pravda, poděl se s nastavením s ostatními. Bych žádostivě poprosil. :-O :-O ;-) ;-)

To už jsem zkoušel, je to stejný. Hluboko uložený rezavý železo mám ID i přes 30. Kopu stále železo, snažím se naposlouchat tón abych to železo odlišil od barvy, ale stejně ho pro jistotu kopnu.

Jo sorry. :-D Napíšu to líp pro Mildase - rezavý hřeby. Zrezlý radlice a třeba dneska jsem našel motyčku, to jo, to je jasný, ty se kopou. Ale hřeby člověče fakt nepamatuju, kdy jsem kopnul naposled s Equi. Chodím normálně na Park 1 a IB 1. :-)

U těch radlic a tomu podobných - tak stačí odkopnout pět (deset) čísel hlíny a to IDčko začne skákat - 22 - 30. Dráty (pruty) a různý zmuchlaný plíšky skáčou do železa, když nad nima projedeš krajem cívky. Ty ale kopu, u nich si fakt říkám, co by kdyby. ;-) Tyhle věci se hlásej od 11 - 17.

Zkus nad cílem zapumpovat, pokud je to železo objeví se ID železa.

To jsem zkoušel a moc mi to nefunguje. Někdy pomůže když přepnu na Almetal a když tam začne signál přeskakovat mezi železem a barvou ale stejně jsem včera vykopal rezavý stovku hřebík z 35cm s ID 32. :-O

To gems: klidně si tam nech ib1, sám chodím také co nejníže, ale pak choď v All Metal. To znamená bez diskriminace (podkůvka). Okamžitě pak uslyšíš co je železo a co ne. Pokud to to nevyhovuje tak si prostě zvedni IB. S Equinxem se železo nekope, bude to jenom v rukách :)

jj vím :-) už dokážu hodně odhadnout co mám pod cívkou, jenže pro jistotu kopu abych si to ověřil :-)

Přesnost ID je u Equinoxu natolik neuvěřitelná, že jsme na řadě lokalit schopní říci, jaké bude mít předmět ID a to takřka bez ohledu na hloubku.... u některých ID se pak již doslova těším :)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru