Pole po žních

Zdravím všetkých hľadačov!
Zaujímalo by ma ,ktoré polia bývajú prvé skludené a podmietané, teda ktorá úroda je prvá z poľa zobraná?

v kategorii Skupiny a společná hledání, založil perun 15.6.2014 19:19

První přijdou na řadu Ječmen ozimý a Pšenice ozimá ;-)

díky za odpoveď

Nekdy to ani nemam cas projit,jeden den to sklidi,druhy den to podiskujou za nim jede sazecka a hned sazi.vetsinou se domluvim s traktoristou co to diskuje a chodim hned za nim.jeste se nestalo ze by mne vyhnal.jednou jsem dokonce chodil za kombajnem,ale v tom prachu s obili jsem to stejne dlouho nevydrzel,kolchoznici se mohli umlatit smichy,ale dobri chlapi a prdel musi bejt.vo tom to je.

Nekdy to ani nemam cas projit,jeden den to sklidi,druhy den to podiskujou za nim jede sazecka a hned sazi.vetsinou se domluvim s traktoristou co to diskuje a chodim hned za nim.jeste se nestalo ze by mne vyhnal.jednou jsem dokonce chodil za kombajnem,ale v tom prachu s obili jsem to stejne dlouho nevydrzel,kolchoznici se mohli umlatit smichy,ale dobri chlapi a prdel musi bejt.vo tom to je.

No, tuhle se mi jevilo, že to snad dokonce najednou jedním tahem sklízeli, diskovali, orali, vláčeli, seli, a hnojili. Akorát sem si v tom fofru nevšim v jakym pořadí.

Tady u nás už se neorá,už jsem to tady neviděl několik let.Přetáhnou to diskama a už se sází.

Tak a po bramborách už to je připravený, ke startu, pozor teď. Krásně rovný. Krásně. :-) :-)

u nás na poli brambor to rovné není,kluci z JZD si dali práci a udělali tam takové hrobečky,divné :-D

Tu je to taky jakési vlnité,ale s malou cívkou to jde.

Sejou,sejou :-P

:-D

Na pole už jsem dávno rezignoval. Pěstuje se tu hodně řepka, nechají klidně měsíc 20-30cm strniště a pak to za 3 dny zorají a osejí. Naštěstí se tu po řepce nejvíc pěstuje tráva( ta na seno :) ) a tak raději chodím po loukách. Když mám štestí tak i nějakou lysohlkávku najdu :-D. Dříve to byla všechno pole a teď to pomalu zarůstá. Pak mi stačí když si přečtu nějaký pseudočlánek o tom jak nebudeme mít co jíst a že brouci a červi jsou ta pravá biokrmě a hned mě může z toho trefit.

To kde uz seju ved u nas akorat kosia luky inak sa nic nedeje :-/

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky