Takovou barvu má namořené osivo. Tam bych nekopal ,protože to pole je zaseté
Pole se zelená - rýt nebo nerýt
Na poli ještě v tuto dobu zaseli červeně/růžově vyhlížející zrní a v řádcích klíčí jakási obilovina, už alespoň na 10 čísel. Protože nejsem příliš světa znalý a přírodniny jsou mi taky cizí, rád bych se raději zeptal. Myslíte, že to je na zarytí coby hnojivo anebo od toho něco očekávají? Jde o to, zda na toto pole s detektorem či nikoliv, nerad kazím cizí práci, pokud k něčemu je. Díky za odpověď.
Mělo by být myslím červený.
patrně ozimky, zimu přeživší osivo. Prostě oseté pole, pšeníce, řepka atd.
Když se domluvíš s majitelem ,tak můžeš . Škodu nenaděláš žádnou ,když to zahrneš a nebudeš kopat krátery .Ale jinak je to zapovězené území !
Do zasetého se neleze!
Vcera jsme byli s kamaradem na valce a kdyz jsme se vraceli do Prahy, tak ze si jeste zajedeme nekam na policko. No svete nediv se...vidim osety a v tom detektorar? Tak jsme to otocili a jeli tam. No a tam celkem sympatickej typek se svym malym synem a zlutakem. Na kopani snad meli zednicky kladivko, ci co to bylo Nejdriv jsem byl nastvanej, ale kdyz jsem pak s nima mluvil, tak jsem jim jen rek, ze do osetyho se neleze, popral stesti a jeli jsme dal....
presne jak pise civka jsou to ozimy jak jse jim rika.je to jen jecmen a repka sice jse obcas muze stat ze tu repku zas voraj a tim maj hnojivo tam bych mozna obcas i sel.
Řepka je plevel
do osetého nelezu....
Kime moje řeč....
Obecně do osetého nemá hledač chodit. Je to problém a budí to jenem negativní emoce. Pravda ale je, že třeba u pšenice nebo řepky neuděláte vůbec nic. Na pšeničném poli jsme ostatně se svolením Stagry dělali již několikrát závody a na úrodě se to tedy neprojevilo vůbec nijak. Dokonce i na poměrně malé ploše, kde si zakopalo více jak 200 lid nebylo na jaře poznat že se tam kdy bylo. Více škody prý udělá jeden průjezd traktoru. (cituji sedláky)
Jelikož ale málokdo ví co v tom políčku je, tak bez výslovného povolení majitele pozemku by tam nikdo lézt neměl.
Jo třeba řepka bývá zelenomodrá,pšenice a ječmen červená-červeno růžová atd. Podstata je ,že to pole je zaseto...
Souhlas Mara
Včera sem byl na poli a hned vedle je pole pšeničné .Tak 15 cm to už je vylezlý ven a souhlasím s tím traktorem. To že traktor do toho pole musí je jedna věc , ale tolik kolejí od osobáku k posedu , ta pšenka taky nerozchodí . Tohle nikdo neřeší, ale jak tam vleze jeden blbec s detíkem, tak je sakra kravál. Proto bacha na to zasetý a bez domluvy do toho nelízt. Řepku bych jim sice nejradši rozkopal , ale bohužel zemědělec má pravdu i když je to vůl.
Admin má pravdu.Na výnosy to vliv nemá, ale každý to má po sobě pěkně zahrnout a nenasí... majitele, kterýho kolikrát není možný sehnat nebo zjistit. Vždycky nám to všem zkazí nějaký dvounohý prase
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.