Ahoj, s Tesoro Lobo H.O.T. jsem hledal 3.roky a můžu ho s klidným srdcem doporučit jako velice citliví a rychlí detektor a díky minerálním filtrům jsem mohl hledat opravdu všude. Tesoro Tejon se sondou Ultimate chodí luxusní hloubky i na ty nejmenší cíle. Další výhodou je druhá diskriminace. Malinkou nevýhodou je, že tyto detektory jsou jednotónové a chvíli trvá, než se naposlouchají. Deuse znám jen z vyprávění, ale to co jsem viděl na polích při společném hledání, tak bych řekl, že je zbytečně drahý a určitě se nevyplatí ho kupovat bez jednotky. GM4PRO je další rychlí a hluboko dostupný analog, multitón, ruční odladění půdy. Z těchto detektorů bych zvolil GM4PRO, pro případ, že je v okolí větší množství minerální půdy, volil bych Tesoro Lobo, nebo Nokta Velox One. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Poradí mi někdo dobrej detektor na drobné předměty,zlato mince atak?prostě ten co veme všechno v dobrý hloubce a hlavně citlivost na drobný cíle.Díky
Nevím kterej pořídit...Lobo?Tejon?XP deus?GM4? nebo další?prosím o rady .díky
Ahoj, s Lobem ST chodím asi 2,5 roku a pokud chceš hledat hlavně drobotinu tak na to je Lobo stavěné. Často tahám třeba jednotlivé broky a to už je hodně malá záležitost. Pokud máš navíc okolí s mineralizovanou půdou tak tam Lobo taky exceluje. Pokud by jsi chtěl hledat větší věci (třeba válku) ve větších hloubkách, tak tam Lobo (alespoň subjektivně) trochu ztrácí oproti třeba zmíněnému GM4.
Pod komentáře Zipsyho a Feeka se klidně taky podepíšu. Navíc GM4,lobo a tejon jsou pod zmiňovaných 20 000.
Zipsyho pozámka o mineralizaci je přesná - Nokta totiž nikdy nezklamala na opravdu vysoce zaneřáděné lokalitě čedičem. Pokud ale hledáš v místech, kde je čediče tak nějak v normě, je GM4 PRO z detíků do dvacky nejlepší. Měl jsem jak noktu, tak GM4PRO (nyní) a chodím Šlukovsko, kde je čediče relativně dost, ale nemám s tím problém. Dříve jsem měl i GMAXX II od XP, na droboť hlouběji ani prd. Deus droboť celkem zobe, ale nemá zas nijak zvlášť super dosahy. Bez jednotky a možnosti programování vlastních režimů bych do Deuse taky nešel. Jsem s GM4 PRO spokojený maximálně.
díky chlapi,nevím no s tím cortesem mě nějak malý cíle utíkají...no zkoumal jsem lobo a gm4pro a nevím no :)
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.