Prosím o radu k detektoru Tesoro

Ahoj kolegové, :)
mám asi 1/2 roku detektor Tesoro uMax gold se základní sondou 23x20cm,
ale nějak nejsem spokojený s hloubkou a dokonce ani separací některých předmětů. Předtím jsem měl C-scope 5 Mx, což byl jiný detektor, ale mám pocit, že měl větší dosah a obecně jsem s ním byl spokojený.

Přemýšlím nad koupí nové hloubkové sondy:
www.lovecpokladu.cz/civky-nel/civka-nel-storm-pro-tesoro-epsilon-36x33-cm-986

a nevím jestli to má smysl k tomuto detektoru a zdali to zásadně ovlivní jeho chování, nebo je lepší jít do nového detektoru. Napadl mě C-Scope 6MX.

Všem děkuji za rady
Mějte se a přeji pěkné nálezy. :)

v kategorii Detektory - netříděné, založil lamprologus 9.1.2014 11:45

Teď jsem ještě četl diskuse a uvažuji nad sondou S.E.F 30x25cm nebo 30x25cm 2D H.0.T.
Máte někdo zkušenost s těmito cívkami?

Děkuji za radu

Ahoj. Ja mam S.E.F 30x25cm a pouzivam ju na detektore Tesoro Cortes. osobne ju nemam moc rad, pretoze je tazka a nestabilna. Zakladna cievka je dokonala!

Tak znám jednom pár lidí kterým SEF nevyhovuje. 99% je velice spokojených. Zejména nárůst dosahu je výrazný. I když s Ultimate je ještě výraznější ;-)

pardon opravujem. Ja mam S.E.F Ultimate

Mám sefku 30x25 na lobu a spokojenost. V podstatě ji nesundávám,jenom na hodně zamořené pole používám základní koncentriku.

S.E.F 30x25cm na silvera asi nejlepší,osobně ji mám a je super. minimum prozvuků a i ta hloubka je větší než u základní cívky. ;-)

Ahoj, děkuju za radu, díval jsem se na ten test a Detech Ultimate vyšel opravdu nejlíp. Myslím, že mám jasno. Moc děkuju za pomoc a měj se. :-)

Ahoj všem , ještě malý dotaz, když to tady pročítám, co je SEF a co je Ultimate, můžete prosím poslat přesné linky na ty dvě sondy, ten link co posílal Mike je "S.E.F ULTIMATE 33cm pro Tesoro uMAX", tak přesně nevím co je ta SEF.

SEF myslíte tuto?
www.lovecpokladu.cz/civky-detech-sef/sonda-s-e-f-30x25cm-pro-radu-detektoru-tesoro-umax-467

Koukám, že co detektorář, tak to názor. Spousta lidí doporučuje tu SEF a ostatní zase SEF Ultimate.

Jeldo80, tobě tedy přijde nejlepší SEF nebo Ultimate?

Děkuji a mějte se

Ahoj, SEF je Symetrický elektromagnetický pole. To je popis technologického řešení. Má to jak jinak 12x10 palců, tak třináctipalcovka ULTIMATE, obě od DeTech. ULTIMATE je pravděpodobně sonda s největším ziskem hloubky a citlivosti, která je k dispozici. SEF je o něco malinko, říkám malinko, stabilnější. řekl bych až extrémně stabilní. ULTIMATE je stabilní ale taky, na poměry k ostatním DD sondám.
Opravdu u těchto dvou sond záleží na tom, jak se Ti bude práce s jednou nebo druhou líbit, chybu neuděláš ani s jednou. A zvykneš si velmi rychle.
Pokud jde o CS6MXi, tak tam můžeš čekat, že půkde velmi ale velmi dobře na droboť, a po víkendovém testování různých sond a různých detektorů musím říct, že pokud jde o separaci, to znamená reakce na drobný střbrný cíl v hloubce cca něco málo pod 20cm zacloněný z jedné strany železem, a z druhé strany železem, tak aby se železo pletlo do stranového krytí sondy, a zároveň aby to bylo na hranici čistě separačních sond ostatních detektorů, co jsme zkoušeli, tak CS6MXi to se základní sondou 28cm DD dávala uplně z přehledem. Naprosto moc krásně.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru