Teknetics Eurotek Pro a falešné signály

Zdravím všechny hledače a hledačky,

jsem mezi vámi de facto úplným nováčkem. V létě jsem si pořídil můj první detektor, kterým je Teknetics Eurotek Pro.

Protože se jedná o můj úplně první detektor a celkově o mou první zkušenost s hledáním, neumím ještě úplně poznat, co a kdy kopat.

Narážím na zkušenost, která mi osobně příjde vadou. Často se stává, že detektor hlásí různé tóny na předmět, který je po vykopaní obyčejným zkorodovaným (v tom to asi bude) Fe (matice, šrouby, hřebíky). Často jsou to vysoké tóny, které jsou taktéž doprovazény vysokou číselnou hodnotou na LCD displeji. Samozřejmě se jedná o základní detektor, který nemá všemožné schopnosti, nicméně je to zarážející třeba u předmětů, které nejsou v kdovíjaké hloubce (5 - 7 cm). Proto bych se rád zeptal již někoho zkušeného, který třeba i s tímto detektorem někdy něco hledal. Nejspíš se s ním zkrátka jen potřebuji naučit... :-)

Také mi dovolte se zeptat jak vy, ostatní hledači, reagujete na různé číselné hodnoty nad jedním předmětem? Zda-li nad předmětem několikrát přejedete a v závislosti na počtu co nejbližších hodnot (tj. zobrazí se mi jednou 40, nebo 5x 80) se rozhodnete kopat, a nebo zda-li mávnete rukou a řeknete si, že když se jednou zobrazila nízká hodnota, nebude to za nic stát? :-)

Děkuji a Lovu zdar,
Lukáš

v kategorii Detektory - netříděné, založil Lukyno_ 27.12.2017 15:13

Teknetics Eurotek Pro jsem měl jako první detík. Je fakt, že dost trpí na prozvuky (stačí mokrá tráva a může se zbláznit), ale dá se to poznat co je prozvuk a co je signál. Na to co Ti ukazuje display se vykašli!!! Jen ho poslouchej!!! Dá se krásně naposlouchat a uvidíš, že umí hledat velmi slušně a že nekecá! Chce to jen čas a trošku zkušeností. Prostě si ho musíš nachodit a naposlouchat! Jak říkám, na to co Ti ukazuje display se vyprdni! To je velmi orientační údaj a není na to spoleh! Jak ID číslo, tak i ukazatel hloubky stojí za prd! Jen ho dobře poslouchej a uvidíš, že za pár hledaček se naučíš rozeznat co Ti říká! Poznáš železo i když půjde do barvy, poznáš co je alobal, olovo a co je odpad. Samozřejmě ze začátku musíš kopat všechno právě kvůli těm zkušenostem, ale časem už si budeš vybírat co budeš kopat a co ne. Ovšem i tady platí, že kopání některých nechtěných cílů se nevyhneš a to platí asi u většiny detektorů ne-li u všech. Prostě železný kroužek umí ošálit asi každý detík a některé fólie nebo trhačky taky, ale kdo nekope nemá!!!! Tak ať Ti to pípá!!! ;-)

Ahoj stalkere,

děkuji moc za hbitou odpověď! Je pravdou, že jsem s ním strávil dohromady třicet hodin, a chce to trénink. Jsem moc rád, že jsi mě vyvedl z omylu, že by se jednalo o vadu.

Tak moc děkuji a nápodobně! Přeji hezké nálezy! Mně teď dělají obrovskou radost i ty běžnější Hellery. :-)

Já už s nim nějakou dobu chodim..chce to opravdu jen cas..ted uz tak nejak bez problemu poznam,co mam pod civkou..a jakou tam mas nastavenou diskriminaci??

Ahoj! Nu záleží, jak vnímám třeba lokalitu, kde hledám. A protože se snažím vyhnout polím, vždycky mám jen zasr.né boty, nálezy žádný, tak jí nastavuju na hodnoty 20 až 25. Citlivost nechávám defaultně na 7. Z těch zkušeností co mám - jestli se tomu dají říkat zkušenosti, tak při nižší diskriminaci mám zbytečně moc signálů a při vyší zase neuspokojivej pocit, protože mi detík během několika kroků ani jednou nepípne. :-)

Náhodou pole je jistota,že něco najdeš 😃,ale všude to tak asi není

Ja chodim diskriminaci na 35.. citlivost na plno,tedy na 10..ubiram,jen kdyz je to nutne..ale na vetsine poli muzu chodit na 10.. a naopak pole mam moc rad :-D mam z nich nejvice nalezu :-D :-D :-D

Musím se přiznat, že mě by to nepípání deprimovalo a říkal bych si, co jsem to zas zvolil za místo. :-D Né opravdu, protože se vyhýbám polím (chlapi fakt vám závidím ty nálezy !) a chodím třeba místa, kde dřív stála dnes již neexistující budova a nebo nějaké staré zarostlé lesy, jsem rád, když mi detík pípne nějaký třicítky. Nekopnu to, ale tak oslavně si řeknu něco ve smyslu, že funguje, že jsem nevybral zas nějaký nudný místo. Ale zas odsať pocať. :-D

Tak to ja jsem radeji,ze nepipa,nez,aby mi pipal samej bordel :-D :-D aspon setrim baterky :-) :-)

Dotaz.Jak vylepšit separaci u detektoru Teknetics Eurotek Pro?Pomůže cívka NEL, 13 centimetrů?Původní cívka má velký hledací kužel.Děkuji.Odpověď prosím na mého mejla-ivo89@seznam.cz

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru