Tesoro + S.E.F

Zdárec
Koupil jsem E.Sabera 2 se sefkou 12x10. Ještě jsem toho s tou novou sondou moc nenachodil. Chtěl bych jen znát vaše názory na ty nové sondy od Detechu pro Tesora.

Díkec a pípanec 8-)

v kategorii Detektory - netříděné, založil Zelenejmozek 25.3.2011 20:39

Pořídil jsem nedávno sondu a nové audio. Sonda má určitě větší dosah, to je poznat hned. Hůř se určuje velikost předmětu, se starou jsem to odhadl celkem dobře. Zdá se mi horší rozlišování vršků od piva, ty jsem taky rozpoznával lépe s původní. Při testu s kačkou( viz mé příspěvky) mně potěšilo, že barvu hlásilo jako jasnej signál i ve velkých hloubkách. A že hluboko jde:-)

gonzo23:To s těma vrškama máš pravdu,signálek pěkný a vono víčko od piva.Se základní sondou to bylo dobře rozeznatelné.Jinak dosah je opravdu znát k posunu vpřed.Takže bud kopnout nebo ne??Kopu pomalu vše co hlasí jako barvu i s bručením. :-) :-)

Jakmile detektor zabručí, tak nekopu. Možná o něco přicházím, ale už mě nebavily ty hromady železa:)

Zdárec
Tak už mám se SEFkou něco nakopáno a mohu říct, že je luxusní. Trošku jsem se bál té seperace a co ještě víc...bál jsem se že bude vlažná na malé předměty. Ale jde to úplně v pohodě i to dohledávání se bomba, pokud se člověk naučí pracovat s all metalem ( a to nepočítám to nové audio u ES 2, to je lahoda ) 8-)

zdar, byl sem zvědavej co na DD toho typu řekneš. A řek si to dobře. Jako všechno, chce to cvik, zpočátku se nezdá přívětivá, ale po prvních lopatkách zaujme. Jen prostě - je to jejím větším rozsahem, když je skutečně velká mineralizace, přezouvám. Na malé DD nebo koncentriku. Ta je pro mě, můj názor, identifikací, jako vraždění neviňátek. Nemám ES dvojku, ale to snad neva. teď si dopřeju pár dní s koncentrikou, protože se mi chce neváhat. (možná i nenajít.... :-)

Jak dohledáváš s All metalem? Mě se pořád nějak lépe dohledává na Iron ID audio nebo i off - v all metalu mi ten zvuk pořád nějak nedává úplně smysl

já dohledával normálně v audio ID na špičku sondy,ale mám i dohledávačku vyzkoušej a uvidíš ;-)

To já buď špičkou nebo prostředkem do kříže, to mi jde dobře, prostě nerozumím tónům v all metalu a nemám motivaci se to zatím učit:) Na dohledávačku spořím, i když ještě nevím úplně jistě, kterou si vyberu.

oblíbená a dobrá je ta od garretta jsem sní spokojenej dobře jde poznat jak velkej předmět dohledáváš hlavně si nekupuj něco za pár korun například z aukra kámoš jí má a stojí zaprd kolikrát si pučuje tu mou :-D

Já mám v hledáčku spíš VibraTector 730 - je sice o něco větší a těžší, ale je vodotěsná do 30 metrů, což je pro mě nutnost. Láká mě i Pistol Probe, ta ale není vodotěsná a je na dvě devítivoltovky...

dohledávám na sefku v Garrett pro pinpointer alá žabák. Stylový to neni, ale kurva účiný.

Zdárec
Dohledávání v all metalu je jednoduché. Dáš si ,, trešhold ,, tak aby jsi ho jen tak malinko slyšel a jezdíš nad cílem co potřebuješ najít. v místě to krásně zabzučí ( není to nic složitého) Krom toho máš pravdu, že i do kříže to jde slušně. All metal používám jen u hodně malých cílů.
Každopádně tak jako tak, se se sefkou 12x10 dohledává docela dobře. A když se to tak vezme tak to ani není žádná velká cívka, takže čeho se bát....je superová.
Ten kdo se díval na Detech cívky a na ty články s recenzema a viděl tu největší cívku od Detech...to už je kur... motýl. K tomu už bych si tu dohledávačku pořídil určitě ( a možná, že i dvě :-P )
Na 12x10 to nemá smysl, podle mě to jsou byhozené peníze. Však dohledávání je to nejkrásnější co může být. :-D

To jo - ale různě to mění výšku tónu a občas se mi zdá, že to pípá mimo místo, které jsem si předtím zaměřil...chce to holt trochu cviku.

Dohledávačka úplně nutná není, ale zrychluje práci. Místo máchání hrstí před cívkou stačí přejet dohledávačkou a je to. Také třeba v mokrém slaném písku umí u některých detektorů pískat i samotná díra - pak je to bez dohledávačky o nervy:)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky