Mentor/lektor na hledání

Dobrý den,
rád bych požádal někoho z Vás, zda-li by neměl zájem spolupracovat jako technický poradce na připravovaném filmu o hledání.
O koho nám jde? O člověka z Brna/Olomouce, který by byl ochotný vzít našeho herce s sebou na hledání a zasvětit jej do postupů při hledání.

Zároveň bych Vás chtěl požádat o základní informace, případně o nějakou literaturu věnující se technice hledání.

Děkuji za případné odpovědi :-)

v kategorii Skupiny a společná hledání, založil J.J.James 22.1.2014 17:55

něco takového tu už bylo,ne??

šmarjá nic netočte.horší reklamu už tenhle koníček mít nepotřebuje.

no jo no,každý se na něj vyprd v Říjnu a tak to zkouší znovu a zase: www.lovecpokladu.cz/forum/nejlepsi-detektor-sveho-druhu-981

jak říká Kim,vyprdni se na to,páč když to natočíš tak to bude na prd. Každý hledač má svůj styl a postupy. A nakonec by to mohlo být použito i proti našemu koníčku :-/

Pánové, sami ste mi minule nadávali ať se nepouštíme do něčeho, o čem nic nevíme.
Opět opakuji že film není o vás ani o vašem hledání, ani o tomhle koníčko. Jen dvě postavy ve filmu budou asi ve 20tinové stopáži, cca 10 minut hledat. A proto bychom si rádi zjistili, jak to chodí.
Překvapuje mě, že se neobjeví nikdo, kdy by chtěl pomoci ale jen lidé, kteří haní.

Přesto doufám, že se najde někdo, kdo by měl zájem spolupracovat

Nic ve zlém já už neveřím nikomu a ničemu ,když píše že se to hledáni netýká či jen vzdáleně.Stačí 15-25sec na tv a lidi si dělají všelijaké obrázky.Přikald:Jednou nás když jsem byl ještě v KHH oslovila Prima tv když se ještě jezdilo na Pekelné doly na sraz.Že se udělá reportáž jak pomáháme odhalovat historii.Byl s náma i dost mezi hledačema neoblíbený pan Jenč z ČL muzea.Reportáž byla skutečně natočena ku spokojenosti obou stran.Večer volám domů jak to dopadlo.A světe div se, jsme zloději co okrádaji republiku.Tv si to opět postřihala po svém.Když to viděla moje babička (dej jí přiroda lehkou zem) slyšel jsem z jejích ust to samé jak jsme špatní....................Pokud za každou cenu chce te poradit.Stačí se sebrat projet o víkendu pole kolem svého města a na nějakého hledače k 5 minutam na slovíčko vždy zastihnete.A dovíte se vše co potřebujete.

jojo,Kim má pravdu. Najít hledače na poli a natočit to s ním. kolem olomouce a i brna je dost hledačů. takže si zahraj na hledače a hledej. Určo tě nepošlou hned do víš kam.

Ok. Teď už chápu Váš postoj a osobně (i pracovně) nemám moc dobrou zkušenost se spoluprací s televizemi, především těmi komerčními.
Zkusím se Vám znovu nastínit oč nám jde. Vzhledem k tomu, že už máme připravený treatment, tak není důvod proč se s Vámi o kousek nepodělit, abyste pochopil náš záměr.

Film Nenasytná Tiffany je inspirován lidmi, kteří celý svůj život zasvěcují touze po nalezení pokladu. V nejzákladnější rovině ideje jde o metaforu současného člověka, který vidí smysl života jen ve hmotném majetku. Tematicky se zaměřujeme na hledače pokladů, kteří pročesávají hektary půdy s elektronickými detektory kovů ve snaze najít štěstí a zbohatnout.

Pokladem je totiž díra v zemi, ze které sice vypadávají malinkaté stříbrné penízky. Ovšem je to také díra Tiffany, která člověka při jeho chamtivosti sežere zaživa. Vztah hlavního hrdiny a Tiffany je podobný, jako vztah člověka k přírodě. Pepa pro svou přirozenost na okamžik Tiffany přemůže, ale jeho nenasytnost ho nakonec stejně zničí.

Záměrem filmu však není diváka zahltit tíhou nějaké hlubokomyslné myšlenky. Nechceme být příliš závažní, naopak, vše hlubokomyslné je důmyslně skrytu do dobrodružného, lehce humorného příběhu, plného napětí, nečekaných zvratů a dramatických scén. Věříme, že ona idea, kterou chceme divákovi předat, nemusí být konkrétní, aby byla přenositelná. Divák možná ani nebude tušit, že se mu snažil film říci něco vážného a že si nevědomky odnesl i jisté poselství.

Film tedy není apriori o hledačích (tím myslím nadšence, hobbysti etc.), ale zároveň jedna z postav jím je. Naším záměr je proto zjisti co možná nejvíce informací, abychom nikoho nepoškodili ani neurazili. Proto jsem se na Vás obrátil s prosbou o radu či pomoc.

Dalším důvodem, proč je pro nás "nemožné" vyjít si na pole a hledat hledače jsou časové důvody. Pokud chceme dělat věci pořádně, není možné se spoléhat na náhodu. Zároveň sama koordinace herec, režisér, producent, tím myslím časově a geograficky je dosti náročná. Někdo je v Praze, někdo v Olomouci, někdo v Brně a zároveň každý z nás má pracovní povinnosti. Natáčení 12 hodin denně, stříhání dnem i nocí, hraní v divadle... Je to prostě spousta faktorů najednou, proto ideální možností je domluva s konkrétním člověkem tak, abychom, bohužel to tak musím říci, neplýtvali časem.

Každopádně Vám děkuji za přispění k debatě a za Vaše, naneštěstí, neblahé zkušenosti

Mě se tato idea líbí. Na hledače se neustále každý kouká, jak kdyby to byly zločinci a pokud tento snímek může odhalit pravou podstatu hledání a tohoto koníčku, tak proč ne. 8-)

A právě v našem filmu bude hledač opozit, protiklad hlavní postavě, která je vesměs negativně motivovaná. Nadšenec

Takze to vypada, ze to o hledani je opravdu jen okrajove, s tim by podle me hledaci nemeli mit problem. Musite uznat, ze je od autoru tohoto chystaneho dilka zase kus profesionality v tom, ze se chteji poradit s nekym, kdo tomu rozumi. To vam dnes kolikrat nedelaji ani profici filmari...a je to pak na tech filmech bohuzel videt. Osobne v tom nevidim nic zavadneho pro hledace jako takove...

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky