Pokud nemáš zbrojní průkaz nebo nebyla zbraň vyrobena před rokem 1890 tak ji vlastnit nesmíš.
Nález pistole (ponechání)
Tak, jsem to po..s..kazil.
Našel jsem pistoli, kterou zakopal můj děda ještě jako dítě v roce 1945. Původně patřila jeho dědovi, který si ji přivezl z Prahy, když bojoval na barikádách.
Důvod zakopání byl takový, že jeho děd se rád napil a pak s chlapama vedli řeči. K vůli tomu měla rodina obavu, aby někde něco nevyvedl a pak jako odvetu nevystříleli celou rodinu.
Děda ji naložil do vazelíny a zakopal někdy v 1945.
Našel jsem ji a udělal fotky. Dnes jsem to byl ohlásit. Myslel jsem, že si ji budu moci nechat, ale vypadá to, že mám smůlu.
Opravdu s tím nejde něco dělat?
Nevíte co to je za model?
Bylo mi to zděleno zcela jasně. Pistole bude ponechána 6 měsíců a pak bude likvidace. Identifikace je nemožná a já mám smůlu....Neodevzdávat
Měl jsi počkat do zbraňové amnestie pak by ti ji vrátili za předpokladu že jsi uděláš ZP.
Z pohledu státu je to neregistrovaná zbraň,právě pomocí amnestie se dala zlegalizovat.
PS: bylo by pěkny o tom něco napsat a včetně fotek to hodit třeba do klubu, takové věci s minulosti jsou dost zajímavé.
Fotku mám v artefaktech. Myslel jsem, že to půjde vložit i zda, ale bohužel.
V zákoně o zbraních je, že nalezená zbraň se musí odevzdat a pokud se do půl roku nepřihlásí majitel, tak propadá státu. Jestli byl ale majitelem tvůj děda, tak bys měl být dědicem té zbraně. Na tohle bych to zkusil uhrát
Já jsem sice legalizoval "půdovku" po otci, ale v rámci zbraňové amnestie. Stejně další půdovku, která mi byla věnována. V rámci téhle amnestie se mne tuším na vlastnictví nikdo neptal, možná jsem jen podepsal prohlášení, že ty zbraně jsou moje. Pak testování balistiky, pak státní zkušebna a nakonec průkaz zbraně. Předválečný malorážkový Walther šel pak z domu, válečná Astra 7,65 ale zůstala doma, je to spolehlivá, přesná a přitom relativně malá zbraň. V opačném případě by zbraně musely projít dědictvím, tj. zemřelý by byl patrně obviněn z nedovoleného ozbrojování, zbraň dědicům zabavena PČR a pak by asi hodně záleželo na rychlosti dědického řízení a vstřícnosti úředníka na oddělní PČR pro zbraně a zbrojní materiál ... . Já zvolil cestu amnestie a bylo to v pohodě. Ale kdy bude další amnestie, to ví "jen Bůh a strana (dnes se ale neví, která)" ... Navíc fůra lidí, co mají zbraně stále ještě mimo legální evidenci, je asi ani tak amnestovat nebude, protože s ohledem na protizbraňovou legislativu, protlačovanou poslední roky euromaxistickými fanatiky v rámci celé EU, by o ně nakonec stejně mohli přijít.
Nebo prozatím do šuplíku (a spácháš nedovolené ozbrojování), nový zákon o zbraních by měl být v tomto ohledu benevolentnější. Ale vstoupí v platnost tak za dva roky.
Zdravím, mám torzo Walter P38, silná koroze, střenky hnědý bez poškození, zájemci pište do obálky
My sme našli hrdzavú pušku Maďarskú karabinieru Mannlicher z 1sv. vojny v Hornáde na magnet fishing. Zavolali sme políciu, ktorá nás zobrala na vyšetrovani. Nás odviezli po 2 hod. domov a otca pustili po 4 hod. ako podozrivého z nedovoleného ozbrojovania, nakoľko nemá zbrojný pas. To, že sme pušku našli a len oznámili, nebrali do úvahy. Po pol roku mu prišlo oznámenie, že je nevinný. Policajti nám povedali, že ak opäť nájdeme niečo, tak to máme hodiť naspäť do vody a neotravovať. S tým prípadom sa zaoberalo 10 policajtov. Tak si urobte predstavu čo s nálezmi, či hlásiť, či nie, to je otázka?
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.