Detektor kovů Minelab Manticore

Vlákno, pro všechny majitele detektoru kovů Minelab Manticore

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 29.12.2022 10:04

Ahoj, koupil jsem před 3 dny Manticoru a šel na čedičový kopec ve Zlatých horách na kousek louky, kde jsem to několikrát projel do mrtva každým mým detektorem tam i zpět, nahoru dolů s různým nastavením ( Safari, Etrac, Equinox 800) . No a tak teda jsem chtěl zkusit jak moc bude Manticore hustý stroj a našel jsem 3 mince. Na tom polu toho bylo strašně moc. Divím se, že jakoby toho našel tak strašně málo. Rychlost obnovy 4, citlivost 26-29, stabilizátor 1. Vrchní a spodní limity jsem si otevřel podle Elmary na začátku okna nahoře i dole a spodní limit jsem stáhl dolů celkem dost, vrchni pravý limit taky nahoru okno. Klasika ruční ladění zeme + automat. Allterain low conduct a zesílení hlubokych signalu na high. Myslel jsem, že teda toho zvládne víc. Půda je tam fakt na hovno. A to jsem chodil pomalu a hezky řádkoval jak když sázíš bramboru :D Zkuste poradit, díky :)

Manticore: Ahoj udělal si spoustu věcí špatně....
Zkusím to nějak shrnout :
1)Udělal jsi stejnou chybu jako 90% lidí co si koupí nový detektor a kor hlavně když je to detektor v nejvyšší třídě co má dost obsáhlé nastavení - A to že máš takto složitý detektor pár dní v ruce a hned to jdeš štavit na hodně problematická místa, popř. dohledávat starší nálezy když má takto sofistikovaný detektor v ruce druhý den. - Za mě je nejlepší alespoň prvních pár vycházek s každým novým detektorem absolvovat v co nejideálnějších podmínkách

2)Režim low conduct (pozn: je tam čestina v nabídce - můžeš detektor přepnout do ČJ - Pak se režim jmenuje nízkovodivostní )je analogií na dvojkové režimy u EQ - takže se absolutně nehodí po špatných půdních podmínek - je to nejcitlivější režim takže rozhodně není do takových půdních podmínek.

3)Štavit detektor v podstatě bez nějaké delší praxe do takových čísel citlivosti (stačí 20)a ještě na takovém místě je absolutně kontraproduktivní, graf je pak zahlcený a špatně se v tom orientuje. Naopak čím jsou podmínky horší, tím se musí jít s citlivostí níž.
V kombinaci s maximálním zesílením audia s tím na takovém místě podle mě nelze normálně chodit.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru