Detektor kovů Tesoro EuroSabre 2

Detektor kovů Tesoro EuroSabre II, - prve dojmy a skusenosti

Návod pro detektor kovů Tesoro EuroSabre II - Návod EuroSabre II

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 25.5.2010 17:06

tak pred tyzdnom som si zakupil tento detik zatial spokojnost ale este sa mam hodne co ucit:)zatial co som skusal som nasiel neake patrony ako plene tak aj vystrelenea kopa zeleza aj ked som podla diskri.nemusel kopat ale skusil som co tam je len zo zvedavosti :-)Stale ale neviem a zaroven potrebujem pomoct ako rozoznat ci je to zelezo s dierou alebo nieco cenejsie pretoze v blank mi taketo zeleza hlasi ako farbu.a mam este trosku problemi zo zameranim ciela :-(

Vybral jsi si skvělý detektor. Chce to jen hodně chodit a naposlouchat ty zvuky. Není to nic složitého. Mám jej asi tři měsíce a v celku slušné výsledky, né-li vynikající. Cíl pod cívkou zaměříž tzv. pohybem do kříže. Hledaný objekt je vždy ve středu cívky. Přeji ti hodně úspěchů. :-) :-D 8-)

no tak to robim ale vdy sa mi zda ze sa ten predmet nachadza niekde viac do kraja od stredu cievky

To bubulák: To nachodíš, detektor je na zvládnutí jednoduchý. :-D

to urcite ano mal som ho moznost porovnat v terene s ace 250 a tam som pochopil tie zasadne rozdieli :-)
ale stale mi nikto neodpovedal na moju prvu otazku je mozne neako odlisit zelezo s dierou (ktore detik hlasi ako farbu) aby som ho nemusel kopat

Třeba kroužky po obvodu bručej a střed se hlásí jako barva nechtěl jsem tomu věřit,ale tuhle jsem zase jednen našel barva a bručivej tón stejně jsem to vykopal a pěknej asi 8cm průměr :-D V jednom lese tady máme takový stromečky vypadá to jako platíčko po práškách nebo vakcína proti vzteklině já to všechno kopu ikdyž to není jasnej signál jako má mince nerad bych tam něco nechal ;-)

Pokud je takový předmět pořádně hluboko, je to už opravdu problém. I když na takové ufo narazí hledač, který má přístroj nachozený a bude mít podezření že to je železo, většinou kope.

Obvykle stačí odkopnout pouze vrchí část půdy, aby bylo vše jasné :-)

dalsia otazka technickeho razu mozno pre skusenych hladacov trapna ale pre mna dost zaujmava :-/
ako urcim hlbku meakeho predmetu (samozrejme nie hlboko ulozene predmety ktore sa hlasia tichim tonom)da sa toho dosiahnut podla citlivosti?

Nevím proč by byla trapná, každý nějak začínal :-)

Uplně nejednoduší metoda u EuroSabre je mít treshold nastavený na úroveň slyšitelnosti. Může být i trochu výše, jako když odlaďuješ zem. Po tom co dostaneš cíl pod sondu, přepni do All Metal. Síla "zvuku" ti řekne jeho hloubku lépe než všechny ukazatele "coin depth" :-) Stačí jen poslouchat a třeba si to i otestovat ve vzduchu :-)

Ten pohyb se ti může dostat do krve, přepínáš palcem ruky která drží detektor. Je to rychlý a snadný :-D

To bubulak: Udělej si registraci a příspěvky pošli na klub@lovecpokladu.cz

Následně se ti aktuvuje přístup do secret :-)

registarcia urobena no stale mi neprisiel aktivacny mail :-(

Ahoj. Registaci jsem to schválil. Pokud budeš chtít přístup do klubu budeš muset poslat první příspěvek.

To že nepřišel email je možné, myslím že jsi si napsal špatně email :-)

Elmaro chtěl jsem se zeptat když bych navrtal kryt cívky aby mohla vytejkat voda má to vliv na záruku?Kamarád má u ACE dírky originál a já když jsem dneska vyndával detektor z auta tak z krytu byla vyteklá voda.Kryt občas sundám a vyčistím,ale ty dírky by taky nebyli na škodu aspoň podle mě :-/

Tak na záruku to vliv nemá žádný (pokud tedy neberu tu krytku). Ta ale na sondu přiléhá opravdu těsně a přesně? takže bych to asi nedělal :-)

Pořídil jsem si 6 měsíců jetého ESII. Jak je to s diskriminací železa v režimu audio - pokud mám potenciometr stažený na minimum? Mohu v tomto režimu hledat železo bez toho, že by bylo už trochu diskriminováno (ztráta dosahu na Fe), nebo musím při hledání Fe přepínat do ALL METAL?
Dále mě překvapuje, že např. 1 Kčs a slitiny mědi vůbec, se diskriminují cca v polovině stupnice a AL desetník zhruba ve 3/4. U CS3MX jsem byl zvyklý, že měď a její slitiny měla čistý tón skoro v celém rozsahu diskriminace. Za jakékoliv odpovědi předem děkuji.

Ahoj. Diskriminátor je u audio jiný, než na jaký jsi byl zvyklí u CS3MX. Pokud by jsi chtěl chodit tak, aby se odpověď podobala CS3, můžeš používat režim Iron ID. Pak nebudeš muset přepínat při hledání do All. Při nastavení na minimum se v Iron ID ozvou už i nejmenší kousky železa.

Třetí možností je používat blank, ten spolehlivě odfiltruje všechny menží železné cílé. Větší se zahlásí jako "barva".

U režimu Blank a Audio doporučuji mít diskriminátor nastavený na minimum. :-)

Předpokládám, že stejně by to mělo fungovat i u Audio. Tj. nastavení na minimum bere i malé kousky železa bez omezení dosahu (alespoň se mi to tak jeví). Rád totiž v každé chvílí vím, co mám přibližně pod cívkou, proto zatím preferuji Audio.

Je to tak, pokud seale budeš snažit dohledat nějaké menší místo je Iron ID na "šusty" velice dobře použitelný :-)

Iron ID zcela pomíjím a chodím převážně v Audiu. Rád si nechám poradit a co nejdřív vyzkouším. :-)

tak som sa po dlhsej odmlke pozrel na tuto temu a chcem pridat par poznatkov po 3 mesiacoch chodenia.
konecne som nasiel presne nastavenie na mince je to v audio dis. a odladenie na 5¢ pricom ale stratite zlato na to staci stiahnut dis. na folie a zlato sa zacne hlasit (lepsie povedane aspon vacsie kusky)[skuska s priveskom-retiazku stale chyta nezretelne]a zelezo je zvacsa prec.netyka sa velmi skorodovanych a zeleza kruhoveho tvaru sa mi hlasia ako farba :-/
ale podla mojich skusenosti sa mince na poli nachadzaju pri povrchu.jedno zakopnutie na bigosku lopatku ak je ciel stale pod cievkou vacsinou je to bordel
:-D

To bubulak: nastavení máš tedy opravdu špatně a to hodně špatně.

Audio disk: nastavení diskriminátoru na minimum!
Iron ID: maximálně mezi železo a folie
Blank: nastavení diskriminátoru na minimum, detektro sám odfiltruje železo.

Železný kroužek jde vždy do barvy, záleží na zkušenostech aby jsi to dokázal odhadnout. Pokud budeš chodit tak jak jsemto popsal, začneš kopat i gramové zlaté šperky, když na ně narazíš! ;-)

V audio bys měl mýt dis.na minimu odladění země je všude jiný o 10 km dál když odladím zem tak jsem trochu jinde ;-)Rezavé kružky po odvodu bručí polož ho na zem a zkus si to uvydíš je to tak něchá se to poznat ;-)Takovýdle mám poznatky já :-D

a ako to vidis s pluhom riadne skorod. asi tak 40 cm pod povrchom s dierami pre skrutky to som kopol asi tak 3x
od vtedy nekopem pod 20-25 cm

a ako to vidis s pluhom riadne skorod. asi tak 40 cm pod povrchom s dierami pre skrutky to som kopol asi tak 3x
od vtedy nekopem pod 20-25 cm

Tak ten se hlásí jako barva mám taky vyzkoušený,ale někdy stačí okopnout 5-10 cm a z pochybný barvy je železo jednou jsem kopal litinovej plát z kamen asi v 50 cm když jsem ho vyndal tak jsem myslel,že mě jebne byl na placato a když se doněj kleplo tak to znělo dutě.Před asi měsícem jsem koupil tu SEF cívku a na poli už jsem asi 3krát díru zahrnul a nechal to bejt ta jde opravdu hluboko bejt to v lese tak to nevzdám budu asi muset koupit ten rejč od fiskarsu ;-)

ja by som chcel zakupit Sonda 30x25cm koncentrická len neviem ci je aj pre eurosabre
a stym lesom tam som kopol tiez vela bordelu neake plechove okienko niekedy sa zastavuje rozum kde sa to tam vzalo :-/

Jaké máte zkušenosti s vedením vysokého napětí. Nedávno jsem hledal na poli, kde VN vedlo. V tresholdu v all byl slyšet brum a v diskriminaci jsem byl skoro bez signálu. Dosah se stáhl snad na 3 cm na minci a co mě překvapovalo bylo, že pod VN mohu detektor vyšťavit do krajnosti a on neprojeví sebemenší náznak rušení nebo nestability, akorát pak skoro nefunguje a cíl musí být přímo u cívky, aby něco signalizoval. Zřejmě se přebudí vstupní obvody a dětík to má nějak pořešené, že v tom případě utichne.

Boban: Jak jsi spokojený s cívkou S.E.F., s dosahem a pokrytím? Bereš to navýšení jako adekvátní k vynaloženým prostředkům? :-)

pod VN som iba presiel ale bolo pocu sum tak som radsej odisiel kusok dalej ale urcite teda vyskusam ten test s dosahom to by zaujmalo aj mna ako sa bude chovat

SKV-Spokojenej,dosah je znát a pokrytí taky pod VN jsem procházel jednou a to s koncentrikou a nic jsem nepozoroval.Dohledání je hračka a prozvuky taky nemá.Vysílač na telefon tomuhle detektoru taky nevadí,ale nesnáší el.ohradník a když se blíží bouřka a blejská se tak se nedalo hledat :-(A ty vynaložený prostředky tak to nevým co ti nato odepsat já ji prostě chtěl tak jsem ji koupil :-D,ale kde nic není ani S.E.F. nebere ;-)

stou burkou mam tiez skusenosti a nebola moc blisko vzduch bol asi neaky moc nabity lebo som mal kazduchvilku prezvuky no proste des zbalil som detik a prasil domov :,-(

Je to taky trochu o život, zůstat v bouřce uprostřed pole a ocelovou trubkou v ruce :-)

Jestlipak víte, že poučky o tom, co dělat v bouřce se od dob našich školních let, docela radikálně změnily? Kdyby byl zájem, můžu je sem dát.

To vlk: rád znich udělám článek na hlavní stránku. Pokud to můžeš poslat, zajímalo by to určitě všechny.

Zvláště když náš českomoravský ďolíček, začíná být co do počasí hodně drsné místo :,-(

Posílám mailem. :-)

Elmaro, a detektory obecně blesky spíš přitahují nebo odpuzují? ;-) Mimochodem, co se čepovalo na mistrovství? Viděl jsem ty fotky... :-O 8-)

Gambáč... sám bych šel do kozla. Myslím že bych ale od většiny pak dostal :)

Detektor je hromádka elektroniky a kovová tyč. Určitě tak není "zdravé" se za bouřky procházet na nějaké otevřené ploše :-)

No já se neprocházel najednou se to malinko zatáhlo a detektor začal blbnout tak jsem to otočil k autu no a když začali blesky tak jsem to musel vypnout to už se nedalo.Může ho ten výboj nějak poškodit?Nebo bych musel dostat zásah bleskem no to už by pak bylo vlastně jedno :-D.Existuje něco co může detektor poškodit nebo rozladit nemyslím mechanicky :-D

Určitě ano, je těžko ale říc, jak blízko by jsi musel od místa kde by blesk uhodil stát. Detektory jsou ale poměrně citlivé měřící přístroje, takže vysoké napětí v řádech milionů voltů moc dobře nesnášejí :-)

Stejně si myslím, že blesk práskne spíš do toho, kdo ten detektor drží. Hlava je obvykle kulatá, a když je bouřka, tak obvykle i mokkrá a to blesky mají rády! ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru